Astăzi, 21 decembrie 2021, credincioşii parohiei Cuza Vodă – Salcia Tudor, judeţul Brăila, au participat la slujba de binecuvântarea lucrărilor realizate la biserica cu hramul „Naşterea Maicii Domnului“ din această localitate. Slujba a fost oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în prezenţa ctitorilor, a autorităţilor locale, a numeroşi credincioşi şi a unui grup de copii de la Şcoala din comuna Salcia Tudor, de care aparţine acest sat.

Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a oferit noii biserici antimisul sfinţit și a binecuvântat cu aghiazmă icoanele şi întregul locaş de cult. După momentul binecuvântării cu agheasmă, ierarhul locului a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură în care avorbit despre edificarea unui locaș de închinare, evidenţiind bucuria acestei comunităţi de credincioși harnici care au dorit foarte mult să aibă o biserică în localitate.

Elevii veniţi astăzi la biserică, îmbrăcaţi în portul tradiţional românesc, i-au încântat pe toţi cei prezenţi la slujbă cu un miniconcert de colinde strămoşeşti. La final, Înaltpreasfinţia Sa i-a binecuvântat pe toţi şi le-a oferit copiilor daruri, iar credincioșilor iconiţe.

În ziua de 15 septembrie 2019, ierarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, a pus piatra de temelie pentru noua biserică, iar la 1 octombrie, acelaşi an, au început lucrările de construcție la noul locaș de cult, pe locul vechii bisericii.

După 2 ani, cu eforturi din partea preotului paroh Cornel Techiu, a credincioşilor şi a unor donatori din comunitatea locală, s-a reușit construirea unei noi bisericii și amenajarea acesteia cu cele necesare.

ImagineImagine

Sursa: Realitatea de Braila