Anunțul a fost făcut de către primarul municipiului Brăila, în cadrul unei conferințe de presă. Edilul a atras atenția asupra faptului că modulele nu pot fi amplasate pe spațiul verde.

Un lucru foarte important este că, pe lângă cele 100 de module moderne pentru colectarea deşeurilor, montate anul trecut, în 2019 suntem aproape în ultima fază a licitaţiei pentru încă 200 de astfel de module de colectare modernă a deşeurilor. Rugăm pe această cale toate asociaţiile de proprietari să stabilească anticipat, de comun acord cu toţi locatarii, unde vor fi amplasate aceste module. Astfel încât, să nu mai fie anumite dispute între vecinul de la parter şi vecinul de la etaj, între cel din stânga şi cel din dreapta. Acum, să ştiţi că nu putem să le montăm pe spaţiul verde şi ele va trebui să fie amplasate pe o zonă accesibilă şi dacă uneori vor fi preluate 3 sau 4 locuri de parcare nu va fi o problemă. Asta pentru că Primăria are anul acesta în diverse stadii de realizare peste 2.000 locuri de parcare”, a declarat primarul municipiului Brăila.

 

 

În ceea ce privește containerele, primăria poate sprijini financiar achiziționarea lor doar pe sectorul societății ECO, care se află în subordinea administrației locale.

Pe celelalte sectoare, totul depinde de societatea respectivă, deoarece containerele revin în responsabilitatea agentului economic care deserveşte zona respectivă. Maşinile, la fel. Societatea ECO avea responsabilitatea în ceea ce priveşte containerele şi maşinile de salubrizare, la fel şi RER şi Braicata.

Singurul lucru pe care îl poate face Primăria pe celelalte sectoare ale societăţilor de salubrizare este investiţia în acele module, în care nu mai au acces câinii, oamenii străzii, nu se mai răscoleşte şi totul ţine de fiecare dintre noi să ridicăm clapeta respectivă, pentru a depozita gunoiul acolo şi nu pe lângă, aşa cum se mai întâmplă în unele dintre locaţii”, a declarat primarul Marian Dragomir.

Articolul precedentDacia Unirea a pierdut amicalul cu Unirea Slobozia
Articolul următorLucian Căprariu a lăudat activitatea arhitectului șef al Brăilei, Corina Elena Anghelescu