Liberalii au încercat să obțină promisiunea că CJ va aloca banii cheltuiți de UAT-uri cu pesta porcină africană, indiferent dacă Guvernul va plăti sau nu. Președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac, a declarat că nici nu se gândeşte să achite această sumă din bugetul propriu al instituţiei pe care o conduce.

Într-o conferință de presă, liberalul Cătălin Boboc a atras atenția asupa celui care se face vinovat de situația financiară a UAT-urilor. Boboc consideră că reprezentantul Guvernului în teritoriu este cel care trbuia să se asigure de finanțarea de la bugetul național a cheltuielilor cu dezinfecția.

Primăriile știm foarte bine că au niște bugete amărâte. Adică ei își prind într-un fond de rezervă sume gen 20.000 de lei, nu miliarde, niște nimicuri. Că nu au de unde, și așa bugetul lor este de câteva miliarde. Ori ei au cheltuit de două ori valoarea acelor fonduri, ca să ne înțelegem, cam așa de gravă este situația. În contextul în care unii primari, de astă vară, vorbeu de falimentul primăriilor(…)

Ne întoarcem la politica păguboasă, dusă la nivel general, de către cei de la PSD. De sus, până jos. Până la urmă, prefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu. Deci el trebuia să se ducă, să facă rost de acești bani. Totuși, mă gândesc că oamenii ăia nu pot fi atât de inconștienți încât, în cel mai afectat județ din țară, să nu găsești niște resurse, care dacă pentru Primărie înseamnă extraordinar de mult, pentru bugetul național înseamnă nimic”, a declarat Cătălin Boboc.

 

 

Consilierii PNL au solicitat alocarea sumei de 3,4 milioane lei pentru a acoperi cheltuielile făcute de primarii din judeţ pentru măsurile de combatere a pestei porcine. Amendamentul lor a fost respins.

Articolul precedentHC Dunărea Braila a finalizat proiectul ”România 100 – Handbal pentru toți”
Articolul următorPelerinaj sentimental cu Mihu Dragomir