Este vorba despre Darrel Bowie și Joseph McClain, ambii americani au semnat în acest sezon cu clubul de baschet brăilean Cuza Sport. Tinerii și-au petrecut frumos o bună parte din seară, alătui de colegii din lot.

Din nefericire, masa la care erau sportivii se afla foarte aproape de cea a agresorilor. La baza conflictului se pare că a stat naționalitatea celor doi jucători, care ar fi artas imediat atenția atacatorilor.

Cei doi se pare că nu i-ar fi provocat pe agresori, din contră, martorii au declarat ca sportivii obișnuiau să vină la terasă, comportamentul lor fiind unul civilizat de fiecare dată.

Scandalul a pornit după ce un individ din anturajul lui Dasaev l-ar fi lovit cu pumnul în cap pe unul din jucători, fără niciun motiv, spun martorii. Ceea ce a urmat este greu de relatat în cuvinte, atacatorii împărțind pumni și picioare tuturor celor care le ieșeau în cale.

Încercând să scape din această busculadă, Bowie și McClain au fugit spre toaletă, dar atacatorii i-au urmat. Aici, cei doi sportivi de origine americană au fost lăsați într-o baie de sânge, după ce agresorii le-au aplicat mai multe lovituri de cuțit.

McClain a fost înjughiat în torace și în picior, a fost operat, iar acum starea lui e stabilă. Bowie este însă sub observație. A fost înjughiat în abdomen, iar colonul i-a fost înțepat în trei locuri, dar mai are tăieturi și pe față și în zona gâtului. Medicii brăileni au intervenit chirurgical și în cazul lui, iar acum tânărul se află internat sub supraveghere la Spitalul Floreasca, din capitală.

 

Agresorii sunt căutați și acum, la aproximativ 21 de ore de la producerea atacului, aceștia fiind acuzați printre altele și de dublă tentativă de omor.

 

Cuza Sport riscă să rămână fără jucători

 

Ceilalți trei americani din lotul echipei, dintre care unul aflat la al doilea sezon la Brăila, ar putea să ia în considerare plecarea din România.

”Sper ca jucătorii mei să își revină din punct de vedere psihic după incidentul la care au asistat. Asta este tot ce mă interesează acum. În urma acestui eveniment vom solicita FRB amânarea etapei de Cupa României, având în vedere că și ceilalți jucători sunt afectați psihic de acest eveniment nefericit”, a spus Mircea Totolici.

Ambasada SUA a transmis, duminică, agenţiei News.ro că „a luat cunoştinţă de acest caz şi urmareste îndeaproape incidentul”.

 

Articolul precedentSâmbăta cuțitelor la Brăila
Articolul următorCirca 5 mii de voluntari prezenți la Let’s do it, Brăila!