Cu sprijinul ECDL ROMÂNIA se va derula în perioada 08 – 11 octombrie 2018 proiectul cu titlul „Focus on 3D Printing –New techs learning activities in libraries”, finanțat de Google, în cadrul competiției “Google’s Europe Code Week Grants”.

Această inițiativă educațională și de conștientizare a avantajelor noilor tehnologii vizează la nivel național prezentarea noţiunilor de modelare şi imprimare 3D în fața unei audiențe formate din 500 de copii și tineri cu vârste cuprinse între 5-18 ani, ce vor participa la ateliere de tehnologie găzduite de bibliotecile din București, Cluj și Brăila.

În cadrul proiectului, se vor organiza 4 ateliere interactive de modelare & imprimare 3D, prin intermediul cărora copiii și tinerii își vor dezvolta imaginația, creativitatea și capacitatea de a rezolva probleme reale într-un mod aplicativ. Vor dobândi noțiuni fundamentale privind modelarea şi imprimarea 3D pentru a avea o înțelegere mai bună privind utilitatea și avantajele acestor noi tehnici digitale.

Atelierul de la Brăila se va desfășura la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila (Piaţa Poligon nr. 4, Brăila, județul Brăila), joi, 11 octombrie 2018, orele 14.00-17.00.

Pentru participare sunt așteptate clasele ai căror profesori doresc sa includă în suportul educațional și noțiuni de Modelare și 3D printing. Accesul este liber în limita locurilor disponibile și se face pe bază de înscriere, prin completarea unui formular de participare, care poate fi găsit la Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” Brăila. Persoana de contact: Ștefăniță Alecu – tel. 0746799045.

Articolul precedentDoi minori, în vârstă de 12 și 14 ani, au furat două biciclete
Articolul următorLocuri de muncă, pentru brăileni, în Spania! Se caută căpșunari!