Atenție la viteză! Radare pe toate șoselele din județ
Atenție la viteză! Radare pe toate șoselele din județ

În perioada 28-30.06.2019, conform Planului de acţiune pentru combaterea cauzei generatoare de accidente grave – VITEZA, poliţiştii rutieri brăileni, vor desfăşura activităţi pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

Începând de astăzi, la nivelul întregii țări, Poliția Română derulează o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere.

Timp de trei zile, toate radarele vor fi scoase pe șosele și autostrăzi, pentru depistarea celor care depășesc viteza legală.

Se vor folosi echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrele portabile model TruCAM.

Pe lângă acestea, se vor utiliza și aparatele etilotest, etilometru și drugtest, pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Precizăm faptul că, în primele 5 luni ale acestui an, viteza a generat 17% dintre accidentele rutiere grave înregistrate în țara noastră, ocupând locul trei în ierarhie, cu 470 accidente (cu 104 mai puține decât în perioada similară a anului trecut), soldate cu decesul a 118 persoane (cu 32 mai puține decât în perioada similară a anului trecut) şi rănirea gravă a altor 499 (cu 119 mai puține decât în perioada similară a anului trecut).

Articolul precedentFostul președinte al CJ Brăila condamnat definitiv la 3 ani și 8 luni de închisoare
Articolul următorPNL se retrage din administrația județeană!