De la începutul anului 2020 și până în prezent, polițiștii locali din cadrul Biroului Circulație pe Drumurile Publice al Poliției Locale Brăila au identificat 64 de autoturisme fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al municipiului Brăila.

În urma demersurilor polițiștilor locali, cei mai mulți proprietari s-au conformat somațiilor și și-au ridicat autoturismele de pe domeniul public. În acest moment, 5 autoturisme se află în termenul de 10 zile conf. Art. 2 din Legea 421/2002 pentru eliberarea terenurilor ce aparțin domeniului public sau privat al municipiului Brăila. În 2 cazuri, acolo unde proprietarii nu s-au conformat somațiilor, autovehiculele vor fi ridicate de pe domeniul public de către SC Braicar SA Brăila și transportate la Depoul din cartierul Radu Negru al societății. În alte 2 cazuri, autoturismele au fost deja ridicate în cursul zilei de astăzi.

Precizăm că, în cursul anului 2019, polițiștii locali au identificat 244 de autoturisme fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al municipiului Brăila. În 211 dintre cazuri, proprietarii s-au conformat somației aplicate de către polițiștii locali și au ridicat autovehiculele de pe domeniul public, eliberând trotuarele, parcările sau chiar părțile carosabile pe care le ocupau abuziv, restul autovehiculelor fiind ridicate, conform legislației în vigoare, de pe domeniul public.

Polițiștii locali vor continua acțiunea de identificare a autoturismelor abandonate pe domeniul public sau privat al municipiului Brăila.

Articolul precedentDepistat de jandarmi în timp ce vindea hering pe post de scrumbie
Articolul următor140 de locuri de munca vacante in judetul Braila