Guvernul a alocat, în ședința de luni, 19 decembrie, suma de 1.023.630.000 de lei, din Fondul de rezervă bugetară, pentru 2.890 de unități administrativ-teritoriale. potrivit actului normativ adoptat, 41 consilii județene, precum și sectorul 6 al municipiului București, 64 de municipii, 181 orașe și 2.602 comune primesc finanțare. Suma totală cuprinde și sumele alocate în urmă cu o lună, când s-au dat alți bani din fondul de rezervă bugetară, iar județului Brăila i-au fost alocați 18100000 mii de lei, pentru toate cele 45 UAT-uri, iar acum au fost alocați 1040000 miil lei pentru 13 UAT-uri. 

Fondurile au fost alocate la solicitarea autorităților locale, prin Instituțiile Prefecților și Consiliile Județene din fiecare județ, pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare și dezvoltare ale autorităților administrației publice locale, cheltuieli care necesită a fi efectuate până la sfârșitul anului 2022.

Prin proiectele de hotărâre transmise s-au solicitat sume pentru unitățile administrativ-teritoriale pentru care nu a fost posibilă, din bugetele proprii, finanțarea pentru unele categorii de cheltuieli de strictă necesitate, precum cheltuieli de funcţionare (salarii, iluminat public şi întreţinerea acestuia, salubritate etc.), cofinanțarea proiectelor, plata combustibilului pentru asigurarea încălzirii unităților școlare, asigurarea cu energie termică, plata unor corecții financiare, sentințe, cheltuieli de capital, precum şi alte cheltuieli neprevăzute.

În ceea ce privește județul Brăila, au primit finanțare următoarele 13 localități (sumele sunt în mii lei):

Imagine 

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentPrima de încadrare şi prima de instalare
Articolul următorBobby Păunescu, interviu de excepție cu Mădălina Ghenea. Bat clopotele de nuntă – cel mai elegant cuplu din România. Cine va fi nașul celor doi