Bărbat din Republica Moldova depistat cu ședere ilegală în Brăila
Bărbat din Republica Moldova depistat cu ședere ilegală în Brăila

Polițiștii de imigrări din Brăila au depistat cu ședere ilegală un bărbat de 26 de ani, din Republica Moldova. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu avertisment şi obligat să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile. 

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Brăila au desfăşurat, la data de 30 octombrie a.c., un control cu forțe proprii pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza județului Brăila.

În cadrul activităților intreprinse a fost depistat cu ședere ilegală, pe raza municipiului Brăila, un bărbat din Republica Moldova, în vârstă de 26 de ani. În urma verificărilor efectuate, polițiștii de imigrări au stabilit că acesta a intrat legal în România în baza convențiilor internaționale prin care se desființează unilateral regimul de vize și nu a părăsit teritoriul țării noastre în termen de 90 de zile.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele acestuia o decizie de returnare de pe teritoriul României, prin care este obligat să părăsească țara în termen de 15 zile și l-au sancționat contravențional cu avertisment.

Acţiunile desfăşurate de către poliţiştii de imigrări urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor şi combaterea migraţiei şi muncii ilegale.

Articolul precedentAmenzi mai mari pentru tulburarea liniștii și ordinii publice
Articolul următorZi de handbal sâmbătă în Polivalenta brăileană