Criminalul Vasile Tofan a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Bărbatul a recunoscut că a ucis-o, tranşat-o şi abandonat-o apoi lângă gardul cimitirului pe brăileanca Dumitra Plopeanu.

Gălățeanul, în vârstă de 75 de ani, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de omor şi profanare de cadavre, riscând să îşi petreacă restul zilelor după gratii.

Bătrânul a recunoscut în faţa procurorilor şi a judecătorilor ce a făcut şi a povestit de la ce a pornit exact conflictul care a dus la crimă.

Inculpatul a fost de acord cu propunerea parchetului. Dumnealui invocă că nu a mai ştiut de el atunci când a săvârşit fapta, pentru că s-a simţit umilit, deranjat de cuvintele victimei.
În declaraţie a arătat că a avut o discuţie în contradictoriu cu victima, s-a simţit supărat şi de aceea a început să o lovească cu un cuţit. Victima a făcut afirmaţii cu privire la aşa zisele performanţe sexuale pe care dumnealui nu le-ar mai fi avut, iar dumneaei i-a transmis că nu mai este bun de nimic. Atunci el s-a simţit deranjat şi a săvârşit fapta. Urmează să se facă cercetări în cauză şi să se stabilească dacă a existat o provocare din cauza victimei sau nu. Singur a transportat, cu maşina personală, cadavrul. Nu a explicat de a plecat la Bacău, dar a spus că, deşi a fost insistent sunat de familia victimei, dar şi de fiul său, a refuzat să le răspundă”, a declarat Cristina Codreanu, avocata criminalului.

Dumitra Plopeanu era căutată din data de 18 iunie, atunci când sora ei a reclamat la IPJ Brăila că aceasta plecase de acasă pe 16 iunie şi nu a mai revenit și nici nu mai răspundea la telefon.

Articolul precedentJandarmeria Brăila va asigura ordinea la Hramul Mănăstirii „Sfântul Ioan Botezătorul” din localitatea Măxineni
Articolul următorBrăila, județul cu cei mai mulți porci uciși în urma focarelor de pestă porcină