Bărbatul din Baldovinești care l-a înjunghiat pe concubinul mamei sale a fost arestat preventiv

La data de 22.05.2023, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au solicitat Tribunalului Brăila – Secţia penală, arestarea preventivă a unui inculpat, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor. Cererea formulată a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Brăila – Secţia penală, care a dispus emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul în vârstă de 29 de ani, din Baldovinești, pentru o perioadă de 30 de zile.  

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că la data de 20.05.2023, ora 2315, dispeceratul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila a fost sesizat telefonic, prin SNUAU 112, de către inculpat despre faptul că, la aceeaşi dată, în timp ce se afla la domiciliul mamei sale, l-a înjunghiat cu un cuţit în zona subclaviculară dreapta şi în zona umărului stâng pe concubinul acesteia, care dormea. În data de 21.05.2023, pe baza actelor medicale existente, medicul din cadrul Serviciului de Medicină Legală Brăila a emis concluzii provizorii, confirmând faptul că persoana vătămată a prezentat leziuni la nivelul umărului stâng şi regiunii sterno-claviculare drepte, care s-au produs prin lovire activă repetată cu un corp dur, tăietor-înţepător, în noaptea de 20 spre 21.05.2023.

Totodată, s-a stabilit că leziunea de la nivelul hemitoracelui drept, prin amplasare şi dimensiuni coroborate cu constatările intraoperatorii – plagă supraclaviculară dreaptă penetrantă în mediastin cu hematom difuz, plagă precordială cu secţionare a pericardului şi hemopericard consecutiv secţionării vaselor pericardice, trombocitopenie severă – a pus în primejdie viaţa persoanei vătămate. Inculpatul a recunoscut acuzaţia adusă.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

”Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” se menționează în comunicatul transmis de Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi. 

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.