Costel Capbun, primarul din Berteștii de Jos, a astras atenția, în cadrul unei conferințe de presă, asupra unei erori produse cel mai probabil de un funcționar grăbit. Capbun a spus că localitatea în fruntea căreia este din 2004 fost scoasă din lista comunelor defavorizate, din cauza unei greșeli, încă din anul 2009.

Capbun a declarat că i-a atras atenția inclusiv fostului ministru Petre Daea, când acesta a vizitat șantierele canalelor de irigații din Terasa Viziru în legătură cu problema din comuna Berteștii de Jos, însă nici până la această dată nu s-a găsit o rezolvare. Primarul PNL a spus că i-a adus la cunoștință această situație și noului ministru al agriculturii.

Scoaterea de pe lista localităților defavorizate, care primesc subvenții mai mari pentru agricultură, l-a costat pe primarul din Berteștii de Jos la alegerile prezidențiale de duminică, unde nu a reușit să-i convingă pe cetățenii din comuna sa să voteze într-o proporție mai mare pe candidatul Klaus Iohannis.

Cea mai mare înfrângere au candidatului PNL la aceste alegeri a fost în localitatea Spiru Haret, acolo unde funcționează una dintre cele mai mari stații de pompare a apei din țară.

Primarul Costel Capbun a explicat cum s-a ajuns în situația aceasta.

Articolul precedentMinistrul Oros despre pesta porcină africană
Articolul următorKinder Brăila s-a clasat pe locul 3 la ”Cupa Inizio Junior” pentru copii născuți în 2012