Bilanțul raziilor din weekend

Bilanțul raziilor din weekend
Bilanțul raziilor din weekend

În perioada 08 – 10 martie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila, ai poliţiilor orăşeneşti şi cei ai secţiilor de poliţie rurală arondate, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat atât în municipiu, cât şi în localităţile din mediul rural, în zona pieţelor şi a unităţilor de învăţământ, precum şi a celor cu profil discotecă, club, cafe-bar ş.a.. 

Polițiștii au acționat pentru menținerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum și a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Totodată, aceştia au acționat şi pe linia respectării prevederilor legale privind paza şi securitatea obiectivelor asigurate cu pază proprie sau prin societăți specializate de pază.

Pe timpul activităţilor, au fost verificate 63 de unităţi de învăţământ şi societăţi comerciale, legitimate 419 persoane, 75 dintre acestea fiind controlate corporal şi oprite în trafic 233 autovehicule, 90 dintre şoferii acestora fiind testaţi cu aparatul etilotest.

De asemenea, aceştia au constatat 79 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de peste 25.000 de lei.

Dintre amenzile aplicate 45 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 10 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 17 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, şi 7 la alte acte normative.

De asemenea, poliţiştii au ridicat în vederea suspendării patru permise de conducere, au reţinut un certificat de înmatriculare şi au confiscat bunuri în valoare totală de peste 3.500 de lei.

Totodată, în ziua de 08 martie 2019, poliţiştii din cadrul Biroului Proximitate au acţionat pe raza municipiului, în special în zona şcolilor, pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar.

Cu această ocazie, au fost controlate 7 şcoli, 6 paznici, au fost legitimate 17 persoane, au fost purtate discuţii cu unităţile de învăţământ şi au fost consiliaţi 19 elevi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.