Brăila a pierdut la 7 goluri diferență în ciuda cursului jocului din primele 50 de minute
Brăila a pierdut la 7 goluri diferență în ciuda cursului jocului din primele 50 de minute

HC Dunărea Brăila a făcut un meci foarte bun la București, în confruntarea cu CSM, dar a cedat ritmul în ultimele 10 minute și a pierdut la 7 goluri diferență, scor 33-26, după ce a condus cu 14-9 în minutul 23. 

Dunărea Brăila a părut că a venit la București nu numai să își apere șansele în fața CSM-ului din București, ci chiar să plece cu puncte din meciul cu vicecampioanele României din sezonul trecut. După ce au fost conduse în debutul meciului cu 1-0 și 2-1, fetele lui Aurelian Roșca au trecut la conducere și în minutul 23 aveau un avans de 5 goluri pe tabela de marcaj.

Bucureștencele au ripostat și au marcat de 5 ori fără să primească gol și după doar 4 minute scorul a redevenit egal, 14-14. Brăila a mai condus de două ori până la pauză, dar au fost egalate de fiecare dată. La pauză s-a intrat la scorul de 16-16.

În repriza a doua primele care au marcat au fost jucătoarele de la CSM. Brăila a revenit la conducere în minutul 35 după un gol marcat de Dmitrovic de la 7 metri. În minutul 39 Czeczi a dus Brăila din nou la două goluri avans, scor 19-21, iar în minutul 43 tot ea a marcat pentru 20-22. CSM București a egalat la 24 în minutul 51 prin Gabriela Perianu și au trecut la conducere un minut mai târziu, după golul Iuliei Curea.

Gazdele s-au distanțat la două goluri, pentru prima dată în acest meci, în minutul 53, după golul lui Torstensson. Dunărea a redus din handicap prin Czezi, dar nu a mai revenit pentru că echipa bucureșteană a mai marcat de 7 ori, în timp ce fetele lui Roșca au înscris o singură dată în ultimele 7 minute ale meciului.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Alina Czezi -7 goluri, Marina Dmitrovic -7, Elena Dache -5, Tamires Morena -3, Diana Axinte -2, Bojana Milic -1, Aneta Udriștioiu -1.

Pentru CSM București au marcat: Torstensson -8 goluri, Curea -6, Perianu -5, Omoregie -4, Pintea -4, Klikovac -3, Moisă -1, Cvijic -1, Grbic -1.

Articolul precedentCampioană olimpică și deținătoare a recordului mondial la săritura în lungime, Anișoara Cușmir a primit titlul de cetățean de onoare al Brăilei
Articolul următorUn medic dentist îl va înlocui pe liberalul Marian Fusea în CLM