Brăila pe lista neagră a Ministerului Educaţiei Naţionale

Brăila se află în fruntea listei neagre a Ministerului Educaţiei Naţionale, care a pornit o campanie de verificare a situaţiei elevilor de clasa a VIII-a lăsaţi corigenţi înainte de Evaluarea Naţională.

Între 10 și 20 la sută dintre elevii de clasa a VIII-a din 17 județe au rămas corigenți, în condițiile în care în anii anteriori de studiu procentul a fost mult mai mic. Datele au fost prezentate de Ministerul Educației, care anunță o analiză a acestor situații, în condițiile în care există suspiciuni că elevii nu intră în examen pentru a nu strica rata de promovare la nivelul județului. Cel mai mare procent este la Brăila, de unde și numele generic de „fenomenul Brăila”. Brăila se află în topul promovării la Evaluare Naţională în ultimii șapte ani, dar rata elevilor care erau înscriși în clasa a VIII-a și care au rămas cu situația școlară neîncheiată a fost cea mai mare din țară în fiecare an. Totuși rata de neparticipare la Evaluarea Națională a scăzut de la 36% în 2017, la 28% în 2018 și anul acesta a fost aproape 20%. Anul acesta, de la Școala Nikos Kazantzakis din Brăila s-au înscris la Evaluarea Națională 12 elevi, dar niciunul nu s-a prezentat la examene.

Pe aceste județe ne vom concentra analiza, astfel încât să evităm să se repete situația în anii următori„, a spus ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, într-o conferință de presă.

Județul Brăila, fruntaș la Evaluarea Națională, are cel mai mare procent de corigenţi în clasa a VIII-a, unde 19,56 % dintre elevi au rămas cu situația școlară neîncheiată și nu au participat la Evaluarea națională. Următoarele județe cu procente de peste 10% de elevi cu situația școlară neîncheiată sunt: Călărași, Tulcea, Iaşi, Ilfov, Prahova, Ialomița, Vaslui, Cluj, Sibiu, Caraş-Severin, Olt, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Maramureş, Satu Mare și Galați.

Cele 17 judeţe în care există mulţi elevi corigenţi vor fi evaluate de către inspectori de la Ministerul Educaţiei, reprezentanţii instituţiei susţinând că procentul corigenţilor din clasa a VIII-a este foarte mare comparativ cu cel din clasele mai mici de gimnaziu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.