Cu un început de meci dezastros, dar cu un final groaznic de slab, Dunărea Brăila a pierdut în etapa a IX-a primul meci pe teren propriu din acest sezon. În startul partidei fetelor de la Brăila le-a trebuit 9 minute să marcheze primul gol, iar în ultimele 12 minute ale partidei a înscris o singură dată.  Gabriella Szucs – Bucur nu și-a făcut revenirea pe teren în această partidă, deși a fost pe foaia de joc, Roșca nu a vrut să riște introducerea ei pe teren după aproape doi ani de absență.

Începutul de meci a fost incredibil de slab pentru Dunărea Brăila, care a primit patru goluri până să înscrie prima dată în minutul 9. Roșca și-a redresat echipa după time-out-ul cerut la 0-4 și în minutul 20 Brăila a trecut în avantaj după golul de 9-8 marcat de Alina Czeczi. În minutul 24 Dmitrovic a marcat pentru 12-8 și se părea că echipa brăileană va bifa a șasea victorie în acest sezon. Bistrița a reușit să mai reducă din handicap și la pauză Dunărea a intrat în avantaj de două goluri, 14-12.

Czeczi a marcat primul gol în repriza a doua, dar Bistrița a revenit rapid și a egalat la 16 în minutul 36. S-a mers apoi cap la cap până la scorul de 20-20, când Brăila a marcat de două ori la rând și a mărit avansul la două goluri, 22-20 în minutul 48. Din acest moment Brăila a ratat nepermis de ușor, făcând din portarul Zoqbi De Paula eroul Bistriței. Ehipa lui Horațiu pașca a marcat de cinci ori la rând și cu trei minute înaintea finalului scorul era 22-25. Udriștioiu a mai reușit un gol pentru Brăila, după ratările incredibile ale lui Czeczi și Dmitrovic, însă Bistrița s-a apărat bine și a câștigat 3 puncte pe terenul ehipei brăilene, spre bucuria micuței galerii venite să-și încurajeze favoritele.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Marina Dmitrovic – 6 (4 de la 7 m), Elena Dache -5, Aneta Udriștioiu -5, Alina Czeczi -4, Claudia Constantinescu -1, Diana Axinte -1 și Tamires Morena -1. În poartă a apărat aproape tot meciul Elena Șerban, care a avut câteva intervenții excepționale, dar care nu au fost suficiente pentru a aduce victoria echipei din Brăila. Marina Razum a intrat la o aruncare de la 7 m. Au mai jucat: Nicoleta Safta și Bojana Milic.

Pentru Gloria Bistrița au marcat: Costa -7 goluri, Ilyna -4, Dincă -4, Pristavița -4, Tetean -3, Rațiu -1, Vasileuskaya -1, Ardean-Elisei -1.

După etapa a IX-a Dunărea Brăila rămâne pe locul 6 cu 15 puncte. În etapa a X-a va juca în deplasare cu HC Zalău.

Articolul precedentVictorie la scor a Dunării Brăila în meciul cu Știința Bacău
Articolul următorViitorul Ianca pierde cu 4-1 în deplasarea de la Slobozia