”Brăila-un film de poveste” un proiect lansat de Asociația Cinefeel și finanțat de CJ Brăila
”Brăila-un film de poveste” un proiect lansat de Asociația Cinefeel și finanțat de CJ Brăila

Asociaţia Culturală “Cinefeel” a lansat, marți, 27 august 2019, în cadrul unei conferinţe de presă, proiectul “Brăila – Un film de poveste!”, ce are ca scop îmbunătăţirea vieţii socio-culturale şi încurajarea folosirii pe scară largă a filmului ca instrument educaţional. 

Proiectul propune o serie de activităţi precum organizarea unui concurs de book-trailere, în care elevii din liceele brăilene să realizeze un mic film legat de o carte scrisă de un scriitor brăilean, realizarea unei caravane de film, în colaborare cu Asociaţia “One World” România, şi organizarea de seminarii şi work-shop-uri practice în domeniul artei cinematografice în liceele din judeţul Brăila, pentru crearea unor cinecluburi.

Proiectul se desfăşoară în perioada august-noiembrie 2019, în municipiul Brăila, oraşele Însurăţei şi Ianca şi comunele Cazasu, Chiscani şi Viziru. Beneficiarii direcţi vor fi 550 de elevi de liceu cu vârstă cuprinsă între 14-19 ani din judeţul Brăila care vor participa efectiv la activităţile din program.

Judeţul Brăila se confruntă în ultimii ani cu o problemă acută privind posibilităţile comunităţii de a-şi petrece timpul liber. După cum ştiţi, multe dintre evenimentele majore din punct de vedere cultural-artistic au loc în oraşe mari. Brăila are câteva evenimente culturale de nivel naţional şi internaţional dar, din păcate, atrag un număr mic de spectatori pentru că nu avem săli de spectacole foarte mari”, a declarat Gabriel Lâlă, membru în echipa de implentare a proiectului, în calitate de expert pe partea de servicii-cultural turistice.

În cadrul proiectului va avea loc şi caravana “Brăila film festival”, care va avea ca temă principală “toleranţa”. Festivalul de film se va încheia cu un formidabil concert de jazz susţinut de Lucian Ban (pianist şi compozitor) şi Alex Simu (clarinetist, saxofonist, compozitor şi aranjor).

Proiectul “Brăila – un film de poveste” este finanţat de Consiliul Judeţean Brăila prin Programul pentru finanţarea nerambursabilă a activităţilor nonprofit de interes judeţean pentru anul 2019, domeniul “Cultură”. Valoarea proiectului este de 53.620 de lei, iar 8.579 lei este contribuția Asociației Culturale Cinefeel Brăila.

Prezent la eveniment, vicepreședintele Consiliului Județean Brăila, Ionel Epureanu a spus că a fost deschisă o nouă sesiune de proiecte pe domeniul cultură, pentru sumele nealocate în primele sesiuni de proiecte.

Articolul precedentCS Făurei a revenit de la 0-1 și s-a calificat în turul IV al Cupei României
Articolul următorStadion de 18.000 de locuri și Sală Polivalentă de 4000! Consiliul Județean și Primăria își dau mâna pentru infrastructura sportivă!