Săptămâna trecută, brăileanul Costel Mărgărit a participat la un ultramaraton de șase zile, desfășurat în Franța. Acesta a alergat în Franța chiar în ziua în care a împlinit 50 de ani. 

S-a apucat de alergat înainte de anul 2010, fiindcă dorea să slăbească, iar după 10 ani a ajuns să alerge la supermaratoane și maratoane. Anul acesta a alergat 634 kilometri și s-a clasat pe locul 6 din 50 de alergători, la cursa “6 Jours de France”, desfășurată în perioada 18-24 august. Ultramaratonistul brăilean Costel Mărgărit a fost singurul român care a participat în acest an la cursa din Franța.

Prima experiență a fost la un ultramaraton de 24 de ore la Timișoara, în anul 2016, când s-a clasat pe locul 8. Un an mai târziu s-a clasat pe locul 3 la ultramaratonul de 48 de ore de la Timișoara, unde a alergat 268 de km. În septembrie 2018 a aletgat la maratonul de 72 de ore, tot la Timișoara, unde a parcurs 357 km.

Mărgărit a vorbit astăzi despre expriența sa la “6 Jours de France”, el fiind prezentat de președintele Asociației Brăilene pentru Educație Civică (ABEC), Cristian Lucilius Niculae.

În Franța, în cele șase zile de alergat, Costel Mărgărit a alergat 144 de ore parcurgând 634 km, reușind astfel să se claseze pe locul 6, poziție pentru care a fost recompensat de organizatori cu o medalie.

El a fost însoțit în Franța de soția și fiica sa, care au ținut loc de staff tehnic și medical. În cele 6 zile de alergat a folosit șase perechi de pantofi sport, iar pe două dintre ele le-a decupat pentru a putea alerga în continuare pentru că îl deranjau bătăturile și bășicile pe care le-a făcut.

Unul dintre regretele lui Costel Mărgărit este că ultramaratonul nu este un sport olimpic.

Articolul precedentAcțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite!
Articolul următorȘase focare de pestă porcină în comuna Jirlău