Brăileanul Emil Giurgiu a obținut argint – Master Men’s Bodybuilding 45-49 years, up to 90 kg – la Campionatele Europene de Culturism și Fitness 2021, desfășurat în perioada 12-16 mai 2021, în localitatea Santa Susanna din Spania. La competiție au participat peste 800 de sportivi din întreaga Europă, înscriși la toate categoriile de vârstă.

Delegația României, din care a făcut parte și sportivul brăilean, a fost condusă de Gabriel Toncean, președintele Federației Române de Culturism și Fitness (FRCF). Astfel, 29 de sportivi din lotul național de culturism și fitness s-au calificat în finale, reușind să cucerească 19 medalii. Componenții lotului au cucerit patru medalii de aur, 11  medalii de argint  și patru medalii de bronz. Totodată s-au obținut două locuri IV, șase locuri V și două locuri VI. Rezultatele obținute de sportivii români sunt excepționale, cele mai bune de până acum, din istoria Federației.

Președintele FRCF, Gabriel Toncean, s-a declarat mulțumit de rezultatele obținute de sportivii lotului de culturism și fitness românesc, precizând că ”sunt cele mai bune rezultate din istoria FRCF”.

Totodată, echipa României și-a dovedit valoarea la toate nivelurile, obținând și un merituos loc trei pe națiuni la categoria Master.

Medaliații lotului național de culturism și fitness la Campionatele Europene, premiați de ministrul Tineretului și Sportului! Ministrul Tineretului și Sportului, Carol-Eduard Novák, le-a înmânat sportivilor și oficialilor diplome de merit, felicitându-i totodată, pentru rezultatele obținute.

 

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentSe reîntregește patrimoniul muzeal al Brăilei
Articolul următorCampionatul militar de cros