Etapă de Cupa MACEC la Brăila
Etapă de Cupa MACEC la Brăila

Duminică dimineață s-a încheiat campionatul național de dirt-track, după a patra etapă, toate desfășurate pe stadionul Municipal din Brăila. La finalul etapei s-a desfășurat și Memorialul Gică Voiculescu, cu participarea primilor 4 clasați în clasamentul general.

Câștigător în toate cele patru etape ale campionatului național de dirt-track a fost Adrian Gheorghe, de la CSTA București, care s-a clasat pe primul loc la general cu 35 de puncte. Și manșa de la Memorialul Gică Voiculescu a fost câștigată tot de Adrian Gheorghe.

Ultima etapă a avut la start 9 alergători și s-au desfășurat 12 manșe. Adrian Gheorghe a câștigat trei manșe și s-a clasat pe locul doi în cea de-a patra manșă în care a alergat, fiind învins de colegul său de club, Andrei Popa. Manșa câștigată în fața lui Gheorghe nu l-a ajutat pe tânărul brăilean legitimat la CSTA București să se claseze pe podium, acesta fiind devansat de Gabriel Comănescu, de la CSM Brăila, care având tot 5 puncte a beneficiat de avantajul victoriei în manșa în care cei doi au concurat împreună. Locul 2 în etapa a 4-a a fost ocupat de Mircea Agrișan, care a acumulat 6 puncte.

Pe locul 5 în această etapă s-a clasat Aurelian Oaneș, legitimat la MRM București, cu 4 puncte, acesta participând doar la etapele de săptămâna aceasta. Pe locul 6 s-a clasat Fănel Popa de la CSTA București, cu 3 puncte, la egalitate cu Florin Barabașu de la CSM Brăila, dar cu o clasare mai bună în manșa directă. Locul 8 a fost ocupat de Ștefan Popa de la CSM Brăila, iar pe ultimul loc, fără nici un punct, s-a clasat Andrei Iancu de la CSTA București.

În clasamentul final, pe primul loc s-a clasat Adrian Gheorghe, cu 35 de puncte, urmat de Andrei Popa de la CSTA București, cu 28 de puncte. Gabriel Comănescu, de la CSM Brăila, s-a clasat pe locul 3 în clasamentul general, cu 20 de puncte, cu două puncte mai mult decât Mircea Agrișan, de la CSTA București, care a acumulat 18 puncte.

În manșa de patru care a contat pentru Memorialul Gică Voiculescu, pe primul loc s-a clasat Adrian Gheorghe, urmat de Andrei Popa și Mircea Agrișan. Gabriel Comănescu a abandonat la ultimul tur de pistă. Ocupanții podiumului la această manșă au fost recompensați cu premii în bani de familia fostului mare motociclist Gică Voiculescu.

Articolul precedentPolițiștii brăileni au aplicat 863 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 341.000 de lei
Articolul următorExpoziție-eveniment: TUDOR BANUȘ – „DELIR CONTROLAT”