”Bucuria întâlnirii cu satul” – șezătoare realizată de copii

 

Secția „Etnografie” a Muzeului Brăilei „Carol I” vă invită sâmbătă, 9 martie 2019, ora 11, la sediul din strada Polonă, nr. 14, la o șezătoare cu tema „Bucuria întâlnirii cu satul”, realizată de copiii implicați în proiectul „Satul în suflet de copil”, sub îndrumarea preotului paroh Țugui Victor de la Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Brăila.

Proiectul face parte din seria de manifestări organizate în cadrul „Anului omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari)”, așa cum a fost declarat anul 2019 în Patriarhia Română.

Într-un cadru care aduce în mijlocul orașului un colț din specificul satului românesc, acești copii ne invită să îi vedem îmbinând lucrul de mână, cu poveștile și ghicitorile înțelepte, precum și cu dansul popular, așa cum făceau odinioară țăranii români.

Invitați la eveniment sunt și copiii participanți la Proiectul educațional „Construim împreună”, dedicat celor cu sindrom Down și autism, desfășurat sub îndrumarea Cameliei Cherciu de la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila, în colaborare cu Asociația Botez Vlad Sergiu și S.O.S. Autism Brăila, președinte Adriana Ene.

Evenimentul va fi coordonat de dr. Brîndușa Ilie, muzeograf.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.