Liberalul Cristian Buşoi, eurodeputat şi candidat pe lista PNL la Alegerile Europarlamentare, s-a aflat vineri la Brăila, unde a discutat despre cea mai importantă problemă la momentul actual, cel puțin pentru zona Brăila-Galați, cea a atragerii de fonduri europene.

Bușoi a recunoscut că nu are încredere în actualul Guvern că va putea termina podul, din fonduri europene, sau că va demara proiectul privind spitalul regional.

Eu cred că nu au nicio șansă, chiar dacă ar vrea, deși nu vor, să facă anumite obiective, din bugetul național. Spitalele regionale nu le pot face din bugetul național, este exclus(…)

Eu vă spun că am avut multe întâlniri cu posibili investitori. Nimeni nu va investi zeci, sau sute, de milioane de euro, cât timp lucrurile sunt așa cum sunt în sistemul de sănătate din România și cât timp legislația nu permite contracte multianuale.(…) Până nu schimbăm legislația, parteneriatele public-private sunt doar niște povești de adormit copiii.

Probabil că și podul despre care vorbiți, și care este foarte important pentru brăileni, și pentru toată zona, nu are cum să fie făcut din fonduri naționale. Trebuie insistat, trebuie făcut lobby, trebuie convinsă Comisia Europeană ca să vină bani europeni. Cred însă că actualul Guvern nu este în stare!, a declarat europarlamentarul PNL, Cristian Bușoi.

Eurodeputatul susţine că, din punctul său de vedere, astfel de spitale regionale, inclusiv cel dintre Brăila şi Galaţi, nu se pot realiza decât prin fonduri europene, idee pe care echipa de parlamentari europeni din partea PNL o susţine și militează pentru ea, la Bruxelles.

Articolul precedentScandalul caschetelor la Poliția Ianca
Articolul următorÎn stare de ebrietate și fără permis! Poliţia Rurală Făurei i-a întocmit dosar penal tânărului