Calcule pentru evitarea barajului

După victoria cu CSU Cluj, fetele de la HC Dunărea Brăila au primit câteva zile de vacanță în perioada Sărbătorilor Pascale. La sfârșitul acestei săptămâni urmează un nou examen dificil pentru fetele lui Aurelian Roșca, în deplasare la CSM Slatina.

Handbalistele de la HC Dunărea Brăila nu concep să nu reușească evitarea barajului pentru rămânerea în Liga Națională, dar nu depind numai de rezultatele lor ci și de celelalte rezultate ale echipelor din partea de jos a clasamentului.

Matematic, HC Dunărea poate termina sezonul pe locul 7, dacă câștigă ultimele 3 meciuri, iar HC Zalău nu obține mai mult de două puncte. Dar, calculele hârtiei nu sunt tocmai simple, pentru că echipa brăileană va avea trei meciuri de foc. Sâmbătă, 4 mai, echipa brăileană va înfrunta pe CSM Slatina, în sala LPS Slatina, un mei în care fetele lui Roșca vor revanșa după înfrângerea din tur. Apoi în Sala Polivalentă Danubius din Brăila va veni Gloria Bistrița, care etapa trecută a ținut în șah până pe final pe CSM București, și a pierdut la limită. Ultima etapă poate fi decisivă pentru evitarea barajului. HC Dunărea va juca la Buzău, cu SCM Gloria Buzău, o altă echipă care are ca obiectiv salvarea de la baraj, după ce au avut un start de campionat foarte bun.

CSM Slatina, în afara meciului cu Brăila, mai are de jucat un singur meci, în deplasare la SCM Rm. Vâlcea, pentru că în ultima etapă va sta. Înaintea duelului cu Brăila, echipa din Slatina are 26 de puncte, cu trei mai mult decât echipa brăileană, dar și avantajul victoriei cu 21-19 obținut în tur, la Brăila.

În etapa a 24-a, SCM Gloria Buzău va juca pe teren propriu cu CSM București, iar etapa următoare, se va deplasa la CSM Galați, echipă retrogradată deja în Divizia A. În ultima etapă Gloria Buzău și Dunărea Brăila se vor întâlni într-un meci care poate fi decisiv. După 23 de etape buzoiencele au 24 de puncte, cu un punct în plus față de brăilence, dar și avantajul egalului obținut în Sala Polivalentă Danubius, scor 26-26.

Deși au învins în etapa trecută pe SCM Craiova, Minaur Baia Mare nu a scăpat definitiv de emoțiile barajului. Echipa lui Costică Buceschi va juca în ultimele 3 etape cu Corona Brașov și cu HC Zalău, ambele în deplasare, iar în ultima etapă va întâlni pe teren propriu pe CSM București.

Pentru HC Dunărea și meciul de pe teren propriu va fi infernal. Adversara din penultima etapă este ocupanta locului 3, care nu-și permite pași greșiți în lupta pentru o medalie.

Așadar, pentru handbalistele de la Brăila seria de meciuri vitale începe sâmbătă, 4 mai, la ora 11.00, în direct la TVR HD, când va încerca să obțină o victorie la 3 goluri diferență, sau la două dar cu cel puțin 22 de goluri marcate, în fața celor de la Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.