Poliția Română și Lidl continuă educația rutieră prin campania națională ”Verde la educație pentru circulație”, un proiect adresat copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani, pentru al șaptelea an consecutiv. Ediția de anul acesta a campaniei a avut loc și la Brăila, astăzi, 28 septembrie, începând cu ora 11:00.

Noutatea evenimentului „Verde la educație pentru circulație” de anul acesta, a constat în jocul „Surprize sau amenzi?”, care i-a ajutat pe cei mici să asimileze, prin joc și premii, regulile de circulație explicate de reprezentanții Poliției rutiere Brăila, oferindu-le tuturor șansa de a deveni pietoni responsabili.

Astăzi, fiecare copil cu vârsta între 4 și 10 ani a avut șansa să învețe cum să fie un pieton responsabil direct de la polițiștii rutieri. Devenit deja tradiție, evenimentul național de educație rutieră „Verde la educație pentru circulație”, inițiat de Lidl și Poliția Română, are ca scop conștientizarea în rândul celor mici, dar și al părinților, a importanței cunoașterii și respectării regulilor de circulație. Proiectul își propune, totodată, formarea unui comportament responsabil în trafic al copiilor, pentru ca, pe termen lung, numărul de accidente în care sunt implicați, cu vină, cei mici, să se reducă. Astfel, an de an, copiii învață de la polițiști regulile de circulație necesare pentru a fi în siguranță ca pietoni în trafic.

„Surpriză sau amendă?” – Noutatea ediției din acest an

Lecția interactivă a avut loc în parcarea magazinului Lidl din Bariera Călărașilor, începând cu ora 11.00, și a constat în două sesiuni: prima parte a fost cea informativă, iar cea de-a doua practică, pentru ca cei mici să aplice noțiunile învățate. Așadar, în cadrul sesiunii informative, cei mici au aflat de la polițiști toate informațiile despre cele mai importante reguli de circulație pentru ei, și, totodată, cât  de important este să fie atenți la trafic.

Cea de-a doua parte, dedicată educației prin joc, a venit anul acesta cu o nouă componentă practică, jocul ”Surprize sau amendă?”. Astfel, după ce polițistul le-a explicat copiilor și părinților regulile de circulație, le-a adresat participanților întrebări.

Acesta a apreciat răspunsurile printr-o pancartă cu „Surpriză” pentru cei care au oferit informațiile corecte și cu „Amendă” pentru cei care au trebuit să mai recapituleze regulile, încurajându-i pe cei mici să revină cu răspunsul bun.

La finalul lecției, toți copiii au primit premii și au fost declarați „absolvenți” ai cursului.

Articolul precedentAu fost stabiliți concurenții la Festivalul Internaţional de Jazz Johnny Răducanu
Articolul următorViitorul Ianca, 4 victorii în șase etape din Liga a 3-a