„Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naţionale” va poposi şi anul acesta pe malul Dunării, la Zilele Municipiului Brăila. La fel ca şi în anii anteriori, spectatorii sunt invitaţi să vizioneze proiecţiile în Parcul Monument, în perioada 12 – 14 august, cu începere de la ora 21.00.

Programul începe luni, 12 august, la ora 21.00, cu „Octav”, cel mai vizionat film în cinematografele din România, în anul 2017, acesta fiind şi motivul pentru care a fost inclus în programul de anul acesta. „Octav” este o peliculă a nostalgiilor, dar şi a credinţei în valorile vieţii, fiindcă personajul principal călătoreşte în trecutul său miraculos, spre a se bucura de el. “Timpul zboară atât de repede! Trebuie să preţuim fiecare moment!”, spune Octav. Doi monştri sacri ai scenei şi ai ecranului românesc, Marcel Iureş şi Victor Rebengiuc, aduc forţa lor expresivă excepţională, acestei călătorii în sine şi în timpul propriei vieţi.

Marţi, 13 august, caravana continuă cu o poveste despre înşelătoria cea mică, cu victimă individuală. Vă sună cunoscut? E una dintre realităţile zilelor noastre, iar în filmul „Şi caii sunt verzi pe pereţi”, brăileanul Dan Chişu, scenarist şi regizor, demască iluzia că în Romania, ţara unde apar milionari peste noapte, oamenii obişnuiţi se pot şi ei îmbogăţi la fel de uşor. Nu, loteriile sunt făcute să hrănească speranţele amărăştenilor, nu să le umfle buzunarele!

În ultima seară a „Caravanei filmului românesc” la Brăila de anul acesta, spectatorii se vor putea bucura de reîntâlnirea cu regretata brăileancă Vasilica Tastaman care, alături de Toma Caragiu, Dem Rădulescu, Puiu Călinescu, Jean Constantin pot fi văzuţi în nemuritoarea comedie „Brigada Diverse în alertă”, regia: Mircea Drăgan.

Intrarea liberă!

 

Articolul precedentBărbat din Argeș reţinut de procurorii brăileni pentru pornografie infantilă
Articolul următor60 de cupluri – Modele de viață, premiate de Primăria Municipiului Brăila