Vineri, 5 august 2022, în jurul orei 21:05, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ianca au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că pe DN 2B, în afara localității Mircea-Vodă, ar fi avut loc un accident rutier.

Din primele date, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat în vârstă de 52 de ani, din comuna Mircea Voda, în timp ce conducea un atelaj hipo, ar fi traversat DN 2B, dinspre satul Mircea-Vodă către islaz și a fost lovit de un autoturism condus de un bărbat, in vârstă de 37 de ani, din satul Perișoru, ce se deplasa pe DN 2B, dinspre Ianca către Surdila Găiseanca.

În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală a bărbatului în vârstă de 52 de ani, a unei femei în vârstă de 45 de ani, ambii din comuna Mircea-Vodă, și a două minore în vârstă de 10 și 15 ani, din satul Filipești, comuna Surdila Găiseanca, toți pasageri în atelajul hipo.

Atât conducătorul atelajului hipo, cât și conducătorul autoturismului, au fost testați cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative.

În cauză a fost întocmit dosar penal și sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Sursa: Realitatea de Braila