Câștigătorii Crosului „Ziua Olimpică” la ediția a X-a
Câștigătorii Crosului „Ziua Olimpică” la ediția a X-a

Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Brăila a organizat sâmbătă dimineața ediția a X-a a Crosului „Ziua Olimpică”. Fiecare participant a primit câte un tricou cu însemnele olimpismului.

Crosul „Ziua Olimpică” este o manifestare sportivă patronată de Comitetul Olimpic și Sportiv Român care se desfășoară în toată țara, pe parcursul lunii iunie a.c.

Evenimentul sportiv Crosul „Ziua Olimpică” s-a desfășurat sâmbătă, 08.06.2019, începând cu ora 08.30, în Parcul Monument pe patru categorii de participanți: elevi de gimnaziu, elevi de liceu și alte categorii, cu două subcategorii de vârstă – până la 40 de ani și peste 40 de ani.

La secțiunea fete de gimnaziu, pe locul 3 s-a clasat Florentina Ciocan, de la Școala Nedelcu Chercea. Pe locul 2 s-a clasat Corina Fotin de la Școala George Coșbuc. Pe locul 1 s-a clasat Adelina Dumitrache, de la Școala George Coșbuc, profesor Claudia Tronciu.

La băieți gimnaziu, pe locul 3 s-a clasat Andrei Lascu, de la Școala George Coșbuc. Pe locul al doilea a trecut linia de sosire Florin Ciolan de la Școala Mihail Sadoveanu. Locul 1 la băieți de gimnaziu s-a clasat Cristian Murgu de la Școala Sf. Andrei, profesor Marian Babeș.

La categoria fete liceu, locul 3 s-a clasat Dorina Perianu, de la Liceul de Arte Hariclea Darclee, dar care nu s-a prezentat la festivitatea de premiere, premiul ei fiind ridicat de profesoara sa de eucație fizică de la liceu. Locul al doilea a fost ocupat de o colegă a sa de liceu, Valentina Băcanu. Pe primul loc la fete liceu s-a clasat Nicoleta Cristina Mândroiu, de la Liceul Mihail Sebastian, profesor Nicolae Barbu.

La categoria băieți liceu, locul 3 a fost ocupat de Cătălin Purice de la Liceul Nicoae Iorga. locul al doilea a fost ocupat de Marian Nica, de la Liceul de arte Hariclea Darclee. Locul 1 la băieți liceu a fost ocupat de Ionuț Ciocan de la Liceul Nicolae Iorga.

La categoria fete sub 40 de ani pe locul 3 s-a clasat Dida Loredana Vasiloancă-Sirmirnov. Pe locul al doilea s-a clasat Silvia Gîlcă. Locul 1 la fete sub 40 de ani a fost câștigat de Diana Genoveva Eftimie.

La băieți sub 40 de ani, pe locul 3 s-a clasat Valeriu Baciu. Locul al doilea a fost ocupat de Adrian Paraschiv, de la marina militară. Pe locul 1 s-a clasat Ioan Ciuciu.

La fete peste 40 de ani, pe primul loc s-a clasat Mihaela Andrușcă. Pe treapta a doua a urcat profesoara de atletism Irina Roată, iar pe locul 3 s-a clasat Daniela Șerban.

La băieți peste 40 de ani, pe locul 3 s-a clasat Silviu Simioncencu, fost campion mondial la Kaiak-kanoe în probele de dublu și de patru rame. Pe locul al doilea s-a clasat Viorel Șerban, ofițer la penitenciar și soțul celei care s-a clasat pe locul 3 la fete peste 40 de ani. Locul 1 la băieți peste 40 de ani a fost ocupat de Dănuț Ion Iconaru.

Au fost acordate și două premii speciale. Cel mai tânăr participant a fost Eva Hurluială de la Liceul Nicolae Iorga. Cel mai vârstnic participant la Crosul ”Ziua olimpică” de anul acesta a fost maratonistul Victor Ilie, brăileanul care are în palmares zeci de participări la maratoane și semimaratoane, atât din țară cât și de peste hotare.

Premiile pentru fete au fost asigurate de Primăria Municipiului Brăila, iar cele pentru băieți au fost acordate de Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Brăila.

Anul acesta sportivii de performanță au alergat în afara concursului, primii 10 primind câte o medalie și o diplomă din partea organizatorilor.

Articolul precedentA păcălit două colege că le vinde subiectele la titularizare
Articolul următorComitetul politic al USR întrunit la Brăila a decis să propună Congresului ca președintele să fie ales de toţi membrii partidului