Astăzi dimineață a avut loc Conferința Municipală de alegeri la organizația Municipală a PNL Brăila. În urma votului membrilor prezenți, Cătălin Canciu a fost ales în funcția de președnte cu 256 de voturi ”pentru”. Contracandidatul său a fost consilierul județean Marian Căpățână, care a obținut doar 16 voturi, iar 12 voturi au fost nule. Cristian Pricop s-a retras din competiție încă de joi, 17 iunie.

Pentru celelalte posturi din Biroul Politic Municipal au fost același număr de candidați câte poziții erau, la primvicepreședinți, vicepreședinți, membri și trezorier.

Pe cele două posturi de prim-vicepreședinți au fost aleși Sorin Ioniță și Ionel Alexandru. Vicepreședinți au fost aleși Alexandru Bașno, Marius George Sandu, Laurențiu Coman, Mihai Pascale, Cici Mihaela Bolovan, Carmen Ionescu, Dan Florentin Moșescu, Florin Gheorghiță.

Membri în BPM au fost aleși Petrică Costel Popa, Radu Biban, Gheorghe Bertescu, Mircea Bogatu, Georgeta Coman, Eugen Claudiu Chiru, Mihaela Dediu, Alexandru Drogeanu, Severin Gălățeanu, Nelu Gheorghe, Marius Cristinel Marin, Magdalena Mocăniță, Ștefănuț Radu, Stana Ștefan și Alexandra Vasile.

Trezorier a fost ales Mircea Florian Drăghici.

La Conferința Municipală de alegeri la organizația Municipală a PNL Brăila a fost prezent și Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL și unul dintre oamenii din echipa Orban. Acesta i-a făcut un ”laudițio” lui Cătălin Canciu în fața membrilor prezenți, chiar înaintea votului. Demn de precizat este că președintele ales al organizației municipale a PNL Brăila, care a deținut și funcția de președinte interimar al organizației din 23 octombrie 2020, este unul dintre susținătorii lui Ludovic Orban la funcția de președinte al PNL: 

 

 

Sursa: Realitatea de Braila