CCR a declarat parţial neconstituţionale prevederile din modificările legislative privind amplasarea radarelor

Plenul Curţii Constituţionale a luat în dezbatere, în cadrul controlului anterior promulgării, obiecţia de neconstituţionalitate a Legii pentru modificarea art.109 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Cu unanimitate de voturi, CCR a decis să admită obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că „articolul unic [cu referire la alin.(3) şi (4) şi la eliminarea fostului alineat (12)] din Legea pentru modificarea art.109 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice este neconstituţional„.

Judecătorii au respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate formulată privind „articolul unic – cu referire la eliminarea fostului alineat 5 – din Legea pentru modificarea art.109 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice este constituţional în raport cu criticile formulate„.

Camera Deputatilor a adoptat decizional, pe 14 mai, legea care interzice amplasarea aparatelor radar în locuri de unde nu sunt vizibile pe drumurile publice, cu 186 voturi „pentru” şi 21 „împotrivă”.

Curtea obliga Parlamentul să reexamineze dispoziţiile legii în limitele deciziei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.