Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Constantin Budăi s-a aflat săptămâna aceasta la Brăila unde a avut mai multe întâlniri cu reprezentanții pensionarilor și ai sindicatelor din educație sau sănătate. Una dintre problemele discutate a fost cea a pensionarilor care au beneficiat de grupe de muncă și cărora li se vor recalcula pensiile până la sfârșitul lunii septembrie a.c..

Ministrul muncii a vorbit și despre pensile speciale, încercând să explice de ce acestea încă mai există. Budăi spus că pentru anumite categorii de pensionari nu se poate calcula pensiile doar pe principiul contributivității. Acesta a făcut referire la faptul că în urmă cu 30-40 de ani cei care lucrau în domeniul militar nu plăteau contribuții de asigurări sociale și astfel aceștia beneficiază de pensii speciale.

La rândul său, senatorul Ion Rotaru a spus că a a trecut un amendament la Legea 263 depus în Senat prin care după anul 2001, unitățile care n-au beneficiat de grupă, dar la vremea respectivă întruneau condițiile necesare, să poată beneficia dacă unitatea s-a desființat. Această măsura se adresează pensionarilor care au lucrat la Combinatul de Celuloză și Hârtie și la Combinatul de Fibre Artificiale, sau la Laminoru, unități care s-au desființat.

 

 

Articolul precedentAlina Vătu convocată la naționala A a României
Articolul următorClean Waters 2019 – Poliția de Frontieră a început controalele