Implementarea unui operator unic, în orice domeniu, s-a dovedit a fi o soluție problematică, cu atât mai mult când vorbim de servicii adresate publicului larg, așa cum este și transportul în comun.

Conducerea societății Braicar a demonstrat că este incapabilă să gestioneze singură acest serviciu, în ciuda investițiilor pe care administrația locală le-a făcut în ultimii doi ani.

În ultima perioadă, încercările primarului Marian Dragomir, de a demonstra că modernizarea transportul public de călători se realizează conform planului, au fost umbrite de incidente care țin strict de relațiile interne ale societății.

Un domn șofer, apostrofat fiindcă a întârziat, a început să vorbească urât, să înjure o doamnă care avea bilet, sau abonament. Coroborat cu săptămâna trecută, când am aflat că vitața unui om poate valora 200 de lei, ne arată că este o criză a sistemului de trasport public. Domnul Săndulescu este total depășit. Lucrurile astea sunt efectul unui management de slabă calitate, iar un sistem de transport public nu înseamnă numai niște autobuze noi, nu înseamnă numai angajări, trasee, înseamnă mult mai mult decât atât!”, a declarat președintele Partidului Brăila Nouă, Lucian Căprariu.

Societatea a stârnit revoltă în rândul brăilenilor care au recurs chiar și la vandalizarea autobuzelor în semn de protest. Luna trecuta, Poliția Locală a sancționat două brăilence care aruncau cu ouă în autobuzele Braicar.

Nici celelalte formațiuni politice nu au acceptat situația creată și întreținută de conducerea societății. Membrii USR Brăila au cerut demisia lui Cornel Săndulescu.

Se încearcă o tehnică ieftină de manipulare: brăilenii sunt necivilizaţi, brăilenii distrug, deci brăilenii nu merită. Nu mai acceptaţi eticheta aceasta, stimaţi concetăţeni! Un sistem eficient de aplicare a unor sancţiuni drastice ar rezolva problema vandalizărilor, elemente reprobabile există în toate ţările la a căror civilizaţie privim cu respect. Dar acolo e o diferenţă: chiar se aplică legea. Cerem un transport în comun civilizat, autobuze în care să nu fii nevoit să faci echilibristică pe două rânduri de scări interioare, staţii în care să fie afişat clar orarul autobuzelor! Cerem demisia conducerii Braicar! V-aţi bătut joc suficient de oraşul ăsta, ajunge!”, a transmis USR Brăila.

Articolul precedentFurt de material lemnos pe raza comunei Tufești
Articolul următorCine este hoțul de la capătul liniei telefonice și cum ne apărăm de infractorii deghizați?