Prefectul Brăilei, Cătălin Boboc a susținut astăzi o conferință de presă după ședința Comitetului pentru Situații de Urgență care a avut loc astăzi. În cadrul ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență Brăila s-a luat în discuție găsirea unui spațiu unde să fie plasate în carantină persoanele care vin din zonele afectate de coronavirus. 

Vorbim aici de cinci adulți și doi copii, care nu prezintă nici o simptomatologie, sunt în regulă, sunt bine sănătoși, doar că au tranzitat în ultimele 14 zile Italia, se supun acestor reguli. Oamenii au înțeles, medicii de familie îi monitorizează. Ei stau închiși la domiciliu până când va trece această perioadă și ei vor ieși din zona oricărui risc de a putea fi infectați cu acest virus. Vreau să fie foarte clare lucrurile. Astăzi nu avem vreun risc în Brăila, nu avem persoane care sosesc din zona infectată în Italia. Nu avem un risc iminent din acest punct de vedere. Am luat toate măsurile astfel încât să monitorizăm pe toți cei care vin din aceste zone. Am solicitat operatorilor de transport, atât din Brăila cât și din Galați, să ne comunice toate cursele internaționale care urmează să sosească în zona noastră, astfel încât să-i putem prelua și monitoriza din timp.” a spus prefectul Cătălin Boboc.

Prefectul a spus că aceste măsuri sunt preventive, iar spațiul ales este unul protejat, astfel încât cetățenii din oraș să nu i-a contact cu cei aflați în carantină. Dacă o persoană aflată în acest spațiu de carantină va avea simptome nu va mai rămâne în acest spațiu, urmând să fie preluat și transportat la un centru de boli infecțioase. 

Articolul precedentPSD a câștigat la CCR: Ludovic Orban nu poate fi desemnat a doua oară ca premier
Articolul următorFenomene meteo care au creat probleme în trafic în județul Brăila