În Centrul istoric din Brăila mai multe automobile de viteză se vor întrece într-o cursă reluată după aproape 4 decenii.

În Centrul istoric din Brăila mai multe automobile de viteză se vor întrece într-o cursă reluată după aproape 4 decenii. Este vorba despre Campionatul Naţional de ‘Autoslalom’, organizat de ‘Hobby Auto Sport’, sub supravegherea lui Valentin Nemțeanu. Etapele II și III, programate în mai, se vor desfășura pe 7 și 8 august.

Avem 17 cereri de înscriere, s-au constituit trei clase regulamentare. Este posibil să apară şi al 18-lea concurent, acum are probleme tehnice cu maşina. Dacă vine şi cel de-al 18-lea concurent, vom avea patru clase regulamentar constituite. Numărul participanţilor este mai mic decât îl estimam noi. În decembrie, când am început demersurile pentru organizarea evenimentului, erau alte estimări de participare şi alte condiţii de desfăşurare, chiar şi altă putere economică a piloţilor vizaţi că vor participa. Proba este una individuală, concurenţii sunt în maşină absolut singuri, cu cască, centuri, combinezon, măsurile de securitate sunt respectate, protecţiile cu mască şi mănuşi şi le asigură fiecare. Ne-am luat o serie întreagă de măsuri”, a declarat Valentin Nemţanu pentru Agerpress.

Specificul cursei din anii 1980 erau Daciile aliniate la start, așadar nostalgicii pot veni să vadă mașinile din acest an la întrecere. Programul este următorul:

– 8 august – 8.00-13.00 – etapa II pe strada Cimbrului,

– 9 august – 8.00-13.00 – etapa III în zona Pieței Traian și a Centrului istoric