„Cetățean european în Anul Centenarului”! Dansuri moderne și populare, doine și proiecte realizate de elevi

 

Centrul Europe Direct Brăila a organizat astăzi concursul „Cetățean european în Anul Centenarului”, destinat elevilor de gimnaziu din cadrul școlilor gimnaziale din județul Brăila.

Locul 1 a fost câștigat de elevii Școlii Gimnaziale Unirea, sub coordonarea profesorului Puia Teodora. Formația a fost compusă din Butoi Ionuț, Stancu Ionuț, Codica Ionela, Tarachiu Iustin și Nechifor Mario. Alături de ei au participat și voluntari care au contribuit la punerea în scenă a dansurilor populare. Elevii au plecat acasă cu premiul cel mare – un videoproiector.

Pe locul 2 s-au clasat 6 eleve, ale Școlii Gimnaziale Siliștea, care ne-au incântat cu melodii populare și dansuri specifice românești. Sub coordonarea profesorului Gurgu Liliana, elevele Mirică Bianca, Simona Andreea, Stan Alexia, Stanescu Andreea, Stanescu Felicia și Scurtu-Coja Andreea au câștigat un televizor.

Locul 3 a fost revendicat de elevii Școlii Gimnaziale Salcia Tudor, care sub coordonarea profesorului Nuțu Nina au plecat acasă cu o multifuncțională performantă. Din echipă au făcut parte elevii: Balasoiu Georgiana, Moroiu Oana Maria, Munteanu Marius Nicușor, Neagu Daniela Ionela, Niță Miruna Săndica și Piron Alexandra.

În total, în concurs s-au înscris 8 școli gimnaziale, dintre care doar două din municipiul Brăila.

Concursul a constat în prezentarea unui moment artistic, care să exprime ideea de cetățean european, în anul Centenarului și s-a desfășurat în aula Facultății de Inginerie, din Brăila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.