Centrul Europe Direct Brăila a organizat astăzi concursul „Cetățean european în Anul Centenarului”, destinat elevilor de gimnaziu din cadrul școlilor gimnaziale din județul Brăila.

Locul 1 a fost câștigat de elevii Școlii Gimnaziale Unirea, sub coordonarea profesorului Puia Teodora. Formația a fost compusă din Butoi Ionuț, Stancu Ionuț, Codica Ionela, Tarachiu Iustin și Nechifor Mario. Alături de ei au participat și voluntari care au contribuit la punerea în scenă a dansurilor populare. Elevii au plecat acasă cu premiul cel mare – un videoproiector.

Pe locul 2 s-au clasat 6 eleve, ale Școlii Gimnaziale Siliștea, care ne-au incântat cu melodii populare și dansuri specifice românești. Sub coordonarea profesorului Gurgu Liliana, elevele Mirică Bianca, Simona Andreea, Stan Alexia, Stanescu Andreea, Stanescu Felicia și Scurtu-Coja Andreea au câștigat un televizor.

Locul 3 a fost revendicat de elevii Școlii Gimnaziale Salcia Tudor, care sub coordonarea profesorului Nuțu Nina au plecat acasă cu o multifuncțională performantă. Din echipă au făcut parte elevii: Balasoiu Georgiana, Moroiu Oana Maria, Munteanu Marius Nicușor, Neagu Daniela Ionela, Niță Miruna Săndica și Piron Alexandra.

În total, în concurs s-au înscris 8 școli gimnaziale, dintre care doar două din municipiul Brăila.

Concursul a constat în prezentarea unui moment artistic, care să exprime ideea de cetățean european, în anul Centenarului și s-a desfășurat în aula Facultății de Inginerie, din Brăila.

Articolul precedentTânăr brăilean depistat cu pliculețe de substanțe vegetale
Articolul următorLa Brăila, chiar dacă sunt 150 de posturi mai puțin față de anul trecut, nimeni nu va fi indisponibilizat din sistemul de învățământ