Iridex Group Plastic, companie cu experiență în domeniul construcțiilor și protecției mediului, anunță că profesionalismul inginerului Cezar Caramihai, managerul de proiect al lucrării ”Stație de sortare a deșeurilor și de tratare mecano-biologică” de la Vădeni, județul Brăila, precum și profesionalismul întregii echipe Iridex Group Plastic a fost recunoscut prin acordarea ”Diplomei de merit” în cadrul Zilei Naționale a Constructorului – 2019.

La solicitarea Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii (FPSC)  pe data de 14 septembrie se sărbătorește Ziua Națională a Constructorului, fiind și data inaugurării Podului de la Cernavodă, construit de inginerul român Anghel Saligny. Cu acest prilej, sâmbătă, 14 septembrie 2019, în cadrul primei ediții a Zilei Naționale a Constructorului, s-au acordat premii și distincții importante profesioniștilor din acest domeniu. Astfel, inginerii Iridex Group Plastic, precum și echipele companiei, sunt apreciați în domeniul construcțiilor pentru nivelul înalt de competență dovedit de-a lungul anilor prin implementarea unor lucrări cu un grad sporit de dificultate. Printre acestea se numără centrele conforme de management al deșeurilor, lucrările de amenajare a unor porțiuni de drumuri deosebit de dificile, precum și amenajarea unor baraje.

Proiectul „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în Județul Brăila” a beneficiat de finanțare europeană cu o investiție de 25.581.736 lei din fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Componențele variate, cerințele restrictive pentru a reduce emisiile și condițiile stipulate în legislația privind protecția mediului, cu scopul tratării cu eficiență maximă, precum și încadrarea în termene stricte au făcut acest proiect deosebit de complex. Iar echipa Iridex Group Plastic a răspuns corect, cu dedicare, cu luni de zile petrecute pe șantier și îndeplinirea tuturor acestor cerințe pentru predarea proiectului la un nivel calitativ deosebit și în termenul asumat, lucru realizat de echipa condusă de către inginerul Cezar Caramihai”, a declarat dl. Valentin Feodorov, reprezentantul legal al companiei Iridex Group Plastic.

Stația de sortare a deșeurilor și stația de tratare mecano-biologică (MBT) de la Vădeni, Brăila, are o capacitate de 30.000 de tone pe an, iar stația de tratare mecano-biologică are o capacitate de 26.000 de tone pe an. Suprafața totală a amplasamentului stației de sortare și a stației MBT este de 25.537 de metri pătrați.

Instalațiile vor asigura reciclarea unei cantități maxime de materiale reciclabile ce vor putea fi refolosite în alte domenii, precum și separarea şi minimizarea cantităţii de deşeuri prevăzute a fi depozitate în depozitul ecologic. În funcţie de cerinţele individuale, aceste obiective se pot obține prin descompunerea materiei organice în sectorul de tratare biologică sau prin bio-uscarea pentru stabilizarea şi uscarea deșeurilor, care pot fi utilizate în agricultură sau în alte scopuri. Cu prioritate maximă funcţionarea instalaţiei are în vedere ca impactul asupra mediului să nu depăşească nivelurile stabilite drept acceptabile prin reglementările reglementate de țara noastră, la cel mai înalt grad de eficiență. În plus, lucrarea implică una dintre cele mai mari instalații de compostare și bio-uscare din țara noastră, prin utilizarea tehnologiei GORE® Cover. Recunoscută în industrie ca una dintre cele mai fiabile soluții pentru tratarea tuturor tipurilor de deșeuri organice, tehnologia GORE® Cover asigură un proces eficient de descompunere biologică pentru reintroducerea acestui tip de deșeu în Economia Circulară.

 

Articolul precedentVIDEO – Un alt incident marca ”BRAICAR”! Ușa microbuzului a căzut la plecarea din stație
Articolul următorBrăilean, prins de jandarmi la pescuit, cu două prostovoale!