Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac a explicat astăzi într-o conferință de presă cum a încropit bugetul județului pe anul acesta și a criticat atitudinea liberalilor care au venit cu amendamentele la buget foarte târziu, direct în ședința în plen, fără a veni cu aceste propuneri cât a fost bugetul în transparență decizională și nici la ședințele de comisii.

”Am făcut un calcul simplu și vă spun că din totalul bugetului de funcționare undeva la 21% vin pe partea de salarii și o parte din acești 21% sunt bani pe salarii la Protecția Copilului (DGASPC -n.red.) una din subordonatele Consiliului Județean care consumă foarte muți bani. La bunuri și servicii, care înseamnă plată utilități, e undeva în jurul procentului de 10 %, iar diferența până la 100% din bugetul pentru funcționare este pentru întreținerea Drumurilor Județene și bani dați către  Spitalul Județean pentru funcționare. Știți foarte bine că unele spitale din țară au rămas fără bani, ceea ce nu se întâmplă la Spitalul Județean Brăila. Spitalul are destui bani pentru a-și achiziționa medicamente și materialele necesare” a spus președintele CJ Brăila. 

Chiriac a spus că la secțiunea Dezvoltare cea mai mare parte a banilor merge către reabilitarea corpurilor A și B de la Spitalul Județean și către DJ 203R, dar și pentru foarte multe DALI-uri, printre care și reabilitarea clădirii în care funcționează Facultatea de Inginerie și Agricultură.  Acesta a spus că suma totală a DALI-urilor și proiectelor nu e acoperită decât în proporție de 50% prin ceea ce există în momentul de față în bugetul CJ. 

”Bugetul a stat în transparență decizională, conform legii, 15 zile (…) Amendamentele făcute au fost foarte târzii, chiar în ședință. Nu este normal să vii în cadrul ședinței, atâta timp cât au fost și comisiile de specialitate, nimeni n-a venit să depună sau să vorbească nici măcar în cadrul comisiilor de specialitate sau când bugetul era în transparență decizională. Haos, populism, lupte, găști, treaba lor. Sub nicio formă agenda cetățeanului nu este grija lor, ci au grijă să-și împartă puterea în interiorul lor. Le doresc succes” a spus Iulian Chiriac, cu referire la liberali.

 

Sursa: Realitatea de Braila