Președintele CJ Brăila a declarat astăzi că o criză a materialelor sanitare din Spitalul Județean s-ar putea datora furturilor.

Acesta a spus că angajați ai Spitalului Județean Brăila furau medicamente și materiale sanitare, dar problema furtului de medicamente a fost rezolvată printr-un sistem de monitorizare implementat, dar mai ramane de rezolvat cea a furtului de materiale sanitare.

Președintele CJ Brăila, Iulian Francisk Chiriac a spus că anul viitor va fi montat un sistem de supraveghere video pe toate holurile spitalului, “pentru că se tranzitează pe acolo tot felul de persoane, dar și de materiale din spital către exterior. Se fură. Eu am informații că personalul medical din spital fură” .

Chiriac a declarat că nu are dovezi concrete, deci nu a fost nimeni sancționat pentru furt de materiale sanitare, însă există indicii că se întâmplă așa ceva și de aceea vrea să se monteze aceste camere video pe holurile din spital.

Președintele CJ Brăila a precizat că a fost introdus un program de înregistrare a circuitului medicamentelor, astfel încât la ora actuală singura modalitate prin care s-ar mai putea fura medicamente este ca asistentele să nu dea toate medicamentele prescrise pacienților.

Presedintele CJ considera ca problema legata de furtul de materiale sanitare va fi mai greu de rezolvat.

Articolul precedentDepistat băut la volan pe DN 23, a refuzat testul cu etolotestul
Articolul următor“Cu inima la teatru”, eveniment organizat de Forumul Tinerilor din România – Filiala Brăila