Reamintim că au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 1000 de lei asistenții șefi ai secțiilor ATI și bloc operator pentru reutilizarea materialelor sanitare de unică folosință și neasigurarea apei sterile într-o sală de operație a blocului operator.

 

În ceea ce privește tragerea la răspundere a persoanelor care au fost sancționate de către DSP Galați, asistenții șefi ai ATI și bloc operator, Chiriac consideră că sancțiunile trebuie să fie pe măsura faptelor, dar nu își dorește demiterea personalului.

Sunt unii care într-adevăr trebuie dați afară, care nu își fac treaba și care trebuie să răspundă în momentul în care greșesc. Trebuie să avem și motive pentru a fi dați acești oameni afară.

O să vorbesc cu managerul să vedem dacă cei sancționați și-au plătit amenda și să vedem care sunt consecințele, eventual și schimbarea lor, dacă nu și desfacerea contractului de muncă”, a declarat Iulian Chiriac.

 

 

Președintele a povestit cum el însuși, aflat în spital, a dat peste niște asistenți care se aflau afară, ”la țigară”.

I-am întrebat: Bună ziua, sunteți în timpul programului? Ați ieșit la o țigară, aveți program de 7 ore? Aveți ecuson, cu cine stau de vorbă?… Mă întrebau pe mine, cine sunt eu! Le-am spus că sunt președintele Consiliului Județean. În momentul doi a înghițit țigara și a rupt ușa. Mai găsește-l dacă poți”, a povestit Chiriac.

Președintele recunoaște că problema este de la șefii ierarhici ai asistentelor și infirmierelor. Împreună cu managerul Spitalului, Chiriac promite că va încerca să schimbe mentalitatea fiecăruia.

Articolul precedentPrimăria Brăila a solicitat executarea garanției pentru firma care a executat lucrările la strada Griviței
Articolul următorUn brăilean a produs un grav accident la Eforie Nord. Victima preluată cu elicopterul SMURD