Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, a reacționat și el printr-o postare pe pagina sa de facebook la propunerea făcută de DSP Galați către DSP Brăila, prin care urma ca spitalele din Brăila, mai puțin Maternitatea, să preia bolnavii de COVID din cele două județe, iar ceilalți bolnavi, care nu sunt suspecți de coronavirus, să fie tratați doar în spitalele gălățene.

Suntem la rascruce, suntem intr-o situatie destul de grava iar asta ar trebui sa ne faca sa fim si mai responsabili. Eu, ca presedinte al Consiliului Judetean Braila, sunt factor de decizie si pot spune ca este de datoria mea sa am grija de voi, cetateni ai judetului Braila. Sub nicio forma nu voi accepta ca printr-o hartie sa transform Spitalul Judetean de Urgenta Braila in centrul de tratament pentru pacientii infectati cu Covid-19. Nu voi accepta niciodata ca cei care inca au chef de jocuri politice sa-si aminteasca de judetul nostru numai atunci cand e mai rau. Sunt de acord sa ne sprijinim, sa ne ajutam, sa ne unim fortele pentru bunastarea cetatenilor judetelor Braila si Galati, dar nu sunt de acord sa fiu pus in fata faptului implinit. Pentru ca voi, prefectii celor doua judete, nu sunteti capabili sa comunicati trebuie sa plateasca un judet intreg? Sub nicio forma! Ati invatat de la centru ca in miez de noapte sa strecurati cate o hartie menita sa creeze panica si indignare printre cetatenii judetului Braila? Haideti sa ne unim fortele intr-un mod constructiv, nu distructiv. Haideti sa discutam si sa gasim solutii pentru OAMENI. Voi chiar ati uitat ca vorbim de vietile oamenilor? Voi chiar nu sunteti constienti ca in momentul asta nu mai e vorba despre politica ci despre viata noastra? Nu, stimabililor! Asa NU! Intai discutam, comunicam, gasim solutii si apoi ne trimitem adrese! Cum e posibil ca o adresa de genul asta sa apara in spatiul public? Cum e posibil sa fiti atat de inumani si sa decideti inainte de a discuta fata in fata? Ce solutie e asta? Pentru cine e mai buna solutia asta?
Dragi cetateni ai judetului Braila, va rog sa faceti de asa natura incat sa nu va panicati. Adresa celor de la DSP Galati este egala cu 0 fara o discutie cu mine in prealabil. Insa va asigur ca voi face tot ceea ce imi sta in putinta incat sa nu aiba nimeni de suferit iar daca Doamne Fereste mai apar cazuri in judetul Braila, pacientii sa fie tratati cu maxim profesionalism. Seara linistita si #statiacasa!” scrie președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac.