Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Chiriac, a declarat că i se pare „cusută cu aţă albă” explicaţia cu privire la subfinanţarea lucrărilor de la Podul peste Dunăre de către Guvernul Orban. Această declarație vine după ce Guvernul a prevăzut alocarea din bugetul pe anul acesta a doar 97 de milioane de lei pentru finanţarea lucrărilor la Podul suspendat peste Dunăre, în condiţiile în care necesarul ar fi fost de aproximativ 400 milioane lei.

Asociaţia Pro Infrastructura a atras atenţia recent cu privire la faptul că Guvernul a prevăzut doar suma de 97 de milioane de lei pentru Podul de la Brăila, deşi, în 2020, ar trebui executate lucrări în valoare de aproximativ 400 de milioane de lei.

„Am văzut că avem declaraţii ale ministrului Transporturilor, ale domnului deputat PNL, Vasile Varga, că într-adevăr finanţarea nu este corespunzătoare, dar dacă vor fi lucrări, vor fi plătite din alte fonduri. Mi se pare puţin cusut cu aţa albă. De ce nu finanţăm cât trebuie, astfel încât constructorul să ştie că are banii puşi deoparte şi să muncească cât mai mult? Eu sper să nu se blocheze acest proiect, să nu aducem în atenţia publică faptul că se face, dar nu sunt bani şi că fostul guvern a alocat 500 de milioane de lei anul trecut, iar anul acesta sunt alocaţi doar 97 de milioane de lei. Faceţi comparaţia”, a spus Francisk Iulian Chiriac.

Întrebat dacă are vreo reacţie din partea constructorului referitor la suma alocată anul acesta pentru podul peste Dunăre, preşedintele CJ Brăila a spus că deocamdată lucrările sunt în termen.

”Lucrează, sperăm că, dacă vor depune facturile şi vor deconta cei 97 de milioane, să vedem ce se va întâmpla mai departe, nu ştiu. Rectificarea bugetară se poate face tocmai în lunile iunie, iulie, sperăm să îi ajungă constructorului aceşti 97 de milioane până atunci. Dacă vor fi lucrări suplimentare sau ei vor angrena nişte lucrări mai repede, atunci va fi o mare problemă” a mai declarat Chiriac.