Chiriac spune că declarațiile pe care le-a făcut în decembrie, în cadrul unei conferințe, nu sunt adevărate!

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Iulian Chiriac, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că intenționează să nu mai participe la proiecte de cofinanțare alături de primarii comunelor şi oraşelor din judeţ. Chiriac a precizat la acea dată că instituţia va aloca în continuare bani pentru încheierea tuturor acestor investiţii demarate anul trecut, însă în 2019 are alte priorităţi, în special: Infrastructura şi Sănătatea.

În cazul proiectelor de cofinanţare cu toate comunele şi oraşele din judeţ, 2018 a fost ultimul an. M-am gândit foarte serios. Sunt anumite UAT-uri, şi de la PSD şi de la PNL care nu au finalizat aceste proiecte de cofinanţare şi le vom continua pe anul 2019, dar doar pentru restul de executat. Diferenţa de bani care a mai rămas în fondul de dezvoltare al judeţului va intra pe două domenii, aşa cum mi-am asumat în acest mandat. Este vorba de infrastructură şi sănătate.

Avem deja demarate câteva DALI-uri pe drumurile judeţene pietruite, astfel încât să le aducem la nivel de asfalt. Şi în anul 2019 sperăm să intrăm cu ele în partea de licitaţie pentru execuţie. Şi vom continua cu acordul cadru pentru reabilitarea drumurilor judeţene. În fiecare an, 50 km. Eu vreau să mă ţin de acea promisiune, ca la sfârşitul mandatului în 2020, judeţul Brăila să aibă 300 km de covor asfaltic, drumuri reabilitate, drumuri judeţene din totalul de 605 km”, a declarat Chiriac în ultima confeință de presă din 2018.

Astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Județean, președintele a fost întrebat de către consilierul local liberal Dănuț Lungu dacă aceste afirmații sunt adevărate, iar Iulian Chiriac le-a negat.

Dănuț Lungu:”Domnule președinte, am înțeles că nu doriți să vă mai asociați cu diferite UAT-uri, și vroiam să vă întreb dacă este adevărat sau nu!

Iulian Chiriac: ”De unde ați auzit?”

Dănuț Lungu: ”Sunt niște zvonuri!”

Iulian Chiriac: ”Nu este adevărat! Nu!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.