Președintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac s-a declarat supărat pe actualul Guvern liberal care nu a asigurat în buget finanțarea de care avea nevoie Podul peste Dunăre în acest an, deși este cel mai mare proiect de infrastructură din România. 

Guvernul a prevăzut doar suma de 97 de milioane de lei pentru Podul de la Brăila, deşi, în 2020, ar trebui executate lucrări în valoare de aproximativ 400 de milioane de lei.

Chiriac a declarat că nu este normal să aloci doar 97 de milioane de lei în bugetul pe anul acesta pentru proiectul amintit, cu promisiunea suplimentării fondurilor la o viitoare rectificare bugetară.

“Ceea ce cred eu mai mult este că trebuia finanțat dinainte cu suma care trebuia pentru anul 2020 sau să ne spuna domnul europarlamentar Cristi Busoi și conducerea PNL Brăila ca la o eventuală rectificare vor pune bani și așa mai departe? Domnule, acest proiect de infrastructură este cel mai mare din țară și cel mai mare din Europa! Din punctul meu de vedere, ar fi fost prioritar și trebuie să fie prioritar pentru orice Guvern. Banii trebuiau alocați în primul rând acestui proiect de infrastructură cu suma totală. Banii, dacă nu erau cheltuiți în anul 2020, la o eventuală rectificare trebuiau luați bani de la acest proiect și dați către alte proiecte. Se pare ca proiectele din vestul țării, unde este totul mai <<albastru>>, sunt mai prioritare decât acest proiect mare pentru țară, mare pentru Europa” a spus Chiriac.