Luni, 7 iunie, a fost ultima zi de depunere a candidaturilor pentru alegerile parțiale din 27 iunie 2021. Printre localitățile unde se vor organiza alegeri parțiale este și comuna Viziru, din județul Brăila, unde se va alege un alt primar după decesul fostului edil, Dima Priceputu, decedat la sfârșitul lunii aprilie 2021.

În cursa pentru fotoliul de primar al comunei Viziru s-au înscris 5 candidați.

Din partea PSD va candida actualul viceprimar, Cornelia Măcrineanu. Candidatura sa a fost însoțită de o listă cu 390 de semnături de susținere.

PNL a intrat în luptă cu Daniela Mariniuc, funcționar public în cadrul Primăriei Viziru, care la alegerile din septembrie 2020 a pierdut la doar 8 voturi în fața fostului primar, dar atunci a candidat din partea PMP.

Pentru aceste alegeri, candidatul PMP a depus o listă de 180 de semnături de susținere. Partidul Mișcarea Populară a intrat în aceste alegeri cu Ionel Stoican, consilier local al partidului, ales prima dată în 2020. Candidatura sa a fost însoțită de o listă de 150 de semnături ale susținătorilor.

AUR va candida la aceste alegeri cu profesorul de educație fizică, Sorin Ovidiu Sider, care a avut o listă de 129 de semnături de susținere.

USR va merge și la aceste alegeri tot cu Marian Ionuț Pica, care a candidat și la alegerile din septembrie anul trecut. Candidatura acestuia a fost însoțită de o listă de 155 de semnături de susținere. 

 

 

Sursa: Realitatea de Braila