Echipe de comisari din cadrul Garzii Nationale de Mediu Comisariatul Judetean Braila au efectuat impreuna cu reprezentanti ai Politiei Locale verificari privind modul de gestionare a deseurilor, respectiv a obligatiei de colectare separata a acestora.

Astfel, societatile cu puncte de lucru pe amplasamentul fostului supermarket PIC au fost sanctionate contraventional, fiind aplicate un numar de 5 amenzi in valoare de 100.000 lei si 3 avertismente, pentru nerespectarea prevederilor art.16, alin (1) din OUG 92 /2021 privind regimul deseurilor conform art. 62 alin. 1) lit. a), intrucat nu au asigurat colectarea separata a deseurilor care sa conduca la un grad inalt de valorificare al acestora.

Totodata, au fost impuse masuri privind colectarea separata a deseurilor reciclabile/valorificabile generate din activitate pentru cel putin 4 fractii, hartie-carton, plastic, sticla si metal, incheierea unui contract autorizat pentru colectarea deseurilor reciclabile si intocmirea fiselor privind evidenta gestiunii deseurilor conform HG 856/2002.

Imagine

Sursa: Realitatea de Braila