Cinci societati comerciale amendate de Garda de Mediu Brăila

Echipe de comisari din cadrul Garzii Nationale de Mediu Comisariatul Judetean Braila au efectuat impreuna cu reprezentanti ai Politiei Locale verificari privind modul de gestionare a deseurilor, respectiv a obligatiei de colectare separata a acestora.

Astfel, societatile cu puncte de lucru pe amplasamentul fostului supermarket PIC au fost sanctionate contraventional, fiind aplicate un numar de 5 amenzi in valoare de 100.000 lei si 3 avertismente, pentru nerespectarea prevederilor art.16, alin (1) din OUG 92 /2021 privind regimul deseurilor conform art. 62 alin. 1) lit. a), intrucat nu au asigurat colectarea separata a deseurilor care sa conduca la un grad inalt de valorificare al acestora.

Totodata, au fost impuse masuri privind colectarea separata a deseurilor reciclabile/valorificabile generate din activitate pentru cel putin 4 fractii, hartie-carton, plastic, sticla si metal, incheierea unui contract autorizat pentru colectarea deseurilor reciclabile si intocmirea fiselor privind evidenta gestiunii deseurilor conform HG 856/2002.

Imagine

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.