Metoda ,,Accidentul” este modul prin care escrocii reușesc să obțină sume mari de bani sau alte foloase materiale, profitând de îngrijorarea ori de credulitatea unor persoane

 

Cum acționează aceștia? … sună sau dau un mesaj, dându-se drept un membru al familiei ori se prezintă ca având o calitate oficială și cer urgent ajutor financiar, ca urmare a unui accident.

Ce trebuie să faceți în astfel de situații:

Nu răspundeți unor solicitări prin care vi se cere să depuneți diverse sume de bani într-un cont, indiferent de motivul invocat!

Nu vă lăsați impresionați de povești tragice, chiar dacă interlocutorul pretinde că ar fi implicate persoane apropiate vouă și solicitați-i cât mai multe detalii pentru a le putea verifica ulterior.

Vorbiți-le și rudelor mai în vârstă despre această metodă, acestea fiind victimele preferate ale escrocilor, întrucât sunt vulnerabile și mai ușor de impresionat emoțional.

Cu o astfel de situație s-a confruntat, săptămâna trecută, și o femeie, în vârstă de 78 de ani, din comuna Ciocile.

La data de 8 martie a.c., ora 07:00, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Viziru au fost sesizați, prin apel 112, de către un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din Brăila, cu privire la faptul că, persoane necunoscute au contactat-o telefonic pe o femeie din comuna Ciocile și au încercat să o înșele.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că, în acea dimineață, în jurul orei 04:00, femeia a fost contactată pe telefonul fix de către un bărbat necunoscut şi o femeie, care s-au recomandat ca fiind doctor, respectiv fiica acesteia.

Cei doi i-au comunicat faptul că fiica sa a fost victima unui accident rutier și urmează să fie transportată cu elicopterul la o unitate spitalicească din municipiul București, iar ca acest lucru să fie posibil, trebuie să plătească o suma de 5.000 de lei, reprezentând contravaloarea serviciilor de transport.

Lăsându-se pradă emoțiilor, femeia a dat curs solicitării, a luat din locuință suma cerută și intenționa să o trimită prin intermediul cursei de microbuz, ce urma să plece către municipiul Brăila, la ora 05:00.

Din fericire, conducătorul autovehiculului, realizând că femeia este pe cale să fie înșelată, a refuzat să transporte suma de bani și a sesizat Poliția.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la înşelăciune.

În cazul în care, dumneavoastră sau o altă persoană, vă confruntaţi cu asemenea situaţii, adresaţi-vă de urgenţă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

 

Articolul precedentCe se întâmplă la Braicar? De la probleme tehnice la cele de comportament! Demisiile întârzie să apară!
Articolul următorFratele lui Laurette Atindehou a dispărut! Blackwell Îngeraș David Daniel este căutat la nivel internațional!