Premierul Nicolae Ciucă a transmis vineri președintelui Klaus Iohannis propunerea pentru interimatul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în locul lui Adrian Chesnoiu, acuzat de DNA de fapte de corupție.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis vineri președintelui Klaus Iohannis propunerea de nominalizare a vicepremierului Sorin Grindeanu ca ministru interimar al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, potrivit unui anunț al guvenului.

Prin același document s-a luat act de demisia ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu.

Adrian Chesnoiu a anunțat joi că demisionează din funcția de ministru al Agriculturii după ce DNA a cerut ridicarea imunității pentru un dosar legat de trucarea unui concurs de angajare.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat joi că a luat act de anunțul demisiei lui Adrian Chesnoiu din funcția de ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

”Guvernul României își menține angajamentele de a asigura standardele de integritate și profesionalism necesare bunei funcționări a Executivului”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

DNA a cerut joi ridicarea imunității deputatului PSD – Adrian Chesnoiu, prezent ministru al Agriculturii din partea PSD.

DNA a anunțat că investighează presupuse fapte de corupție făcute de ministrul PSD pus la Agricultură. Adrian Chesnoiu este acuzat de angajări trucate.  DNA a deschis un dosar penal în care îl acuză de abuz în serviciu în legătură cu trucarea unui concurs pentru angajarea a patru persoane în anumite funcții.