Întrucât au fost anunțate schimbări ale vremii caracterizate prin precipitații în cea mai mare parte a țării, sub formă de ploi, lapoviță, dar și ninsori, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiți să circule cu o viteză care să permită oprirea în siguranță! Astfel, polițiștii brăileni recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere, să adopte o manieră preventivă de condus și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic.

Polițiștii îi sfătuiesc pe conducătorii auto ca înainte de a porni la drum, să se asigure că parbrizul, geamurile laterale şi luneta asigură o vizibilitate foarte bună.

Folosiţi corespunzător atât sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare şi dezaburire, pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic. Poliţiştii recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic! Circulaţi cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor. Luați în calcul că, pe un carosabil ud, spațiul de frânare crește substanțial. Păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă! Nu frânaţi brusc! În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini, trebuie folosită frâna de motor. În niciun caz nu trebuie bruscate comenzile! În condiţiile unui trafic aglomerat, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule. Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemena, operatorii de transport ce deţin autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, trebuie să echipeze autoturismele cu dispozitive antiderapante. Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiți telefonul  sau alte dispozitive mobile în timp ce conduceţi!” sunt sfaturile date de polițiști conducătorilor auto. 

Şi pietonilor polițiștii le recomandă să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, și să se asigure înaintea traversării drumurilor.

Înainte de a porni la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor! Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe siteul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic .

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentNord-vestul României – în întuneric! Pană de curent în mai multe județe de țară
Articolul următorJandarmii vor asigura desfășurarea în siguranță a meciului dintre HC Dunărea Brăila și Fleury Loiret