Consiliul Județean Brăila a aprobat astăzi alocarea sumei de 2,5 milioane de lei pentru achiziționarea unui echipament medical pentru detectarea coronavirusului.  Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe extraordinare a CJ cu unanimitate de voturi. La ședință au fost prezenți 27 consilieri județeni, absentând 6.

”De acum două săptâmâni am căutat și am avut diverse discuții pentru achiziționarea de către Spitalul Județean a unui aparat automat REAL TIME PCR pentru depistarea coronavirusului, precum și celelalte aparate care întregesc această linie de testare a pacienților. Avem mai multe oferte, avem și o sumă destul de mare de bani, care să acopere toate cheltuielile pentru a achiziționa aceste echipamente. Spitalul Județean va demara începând de mâine modernizarea spațiului pe care l-am identificat în Corpul D, pentru a se respecta toate procedurile, astfel încât probele să ajungă la acest laborator pe un circuit foarte clar delimitat, să nu fie nimeni contaminat și personalul care va lucra în laborator să fie protejat”, a spus preșdintele CJ Brăila, Iulian Chiriac.

Consilierul județean PNL, Marian Sîrbu a spus că suma este foarte generoasă și e foarte bine că CJ Brăila face achiziția de aparate, ”numai că lumea trebuie să fie foarte atentă la achiziții, pentru că în acest moment mulți, prevalându-se de starea în care suntem, pot face diverse <<greșeli>”.

Președintele CJ Brăila a răspuns că le-a atras atenția asupra acestui fapt și că majoritatea furnizorilor estimează între două săptămâni și patru săptămâni livrarea  echipamentului, montarea și instruirea personalului care va lucra cu el.

De la această ședință extraordinară au lipsit: Ionel Adetu (PMP), Marian Căpățână (independent), Mario Da Ross (PNL), Cătălin Iordache (PND), Dan Lucian Șerbu și Viorel Mortu (ambii PSD).