Consiliul Județean Brăila a aprobat în ședința ordinară de luna aceasta Regulamentul privind condițiile, criteriile și procedura de finanțare a programelor sportive pe anul în curs.

Astfel, se pot aloca sume de la bugetul județului pentru: *finanțarea programelor sportive ale cluburilor sportive de drept public înființate pe raza județului Brăila; *finanțarea programelor sportive ale cluburilor de drept privat înființate pe raza județului Brăila, constituite ca persoane juridice fără scop patrimonial, deținătoare ale certificatelor de identitate sportivă; *finanțarea programelor sportive organizate pe raza județului Brăila de  către asociațiile județene pe ramuri de sport,  afiliate la federațiile sportive corespondente; *finanțarea programelor sportive desfășurate pe raza județului Brăila de către federațiile sportive naționale, direcțiile județene pentru sport și tineret ori inspectoratele școlare județene; *premierea, în condițiile legii, a performanțelor deosebite obținute la competițiile sportive interne și internaționale oficiale; *finanțarea programelor sportive ale unităților și instituțiilor de învățământ înființate pe raza județului Brăila, derulate prin asociațiile sportive școlare și universitare.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor pentru programul sportiv pentru anul în curs este 15 iunie. În situația în care nu se atribuie toată suma alocată în buget cu destinația finanțării programelor sportive, în valoare de 1.500.000 lei, pentru suma rămasă se organizează o a doua sesiune, termenul limită de depunere a dosarelor fiind 23 iulie. Pentru acceptarea unui proiect este necesar ca acestea să obțină minim 50 de puncte la evaluare. 

CJ Brăila finanțează programele sportive individuale în procent de cel mult 99% pentru sportul de performanță, dar fără a depăși suma de 20.000 lei, respectiv cel mult 99% pentru sportul pentru toți, dar fără a depăși suma de 10.000 lei. Pentru programele din cadrul disciplinelor sportive de echipă se poate finanța în limita a 99% din valoarea proiectului, fără a depăși suma de 600.000 lei, iar pentru sportul pentru toți, suma maximă a unui proiect este de 100.000 lei/program.

Activitățile din cadrul programelor ce vor fi depuse spre finanțare se vor planifica în perioada 1 august – 30 noiembrie 2021.

Activitățile din cadrul programelor ce vor fi depuse spre finanțare în sensiunea a doua se vor planifica în perioada 1 septembrie – 30 noiembrie 2021.

Evaluarea dosarelor se stabilește în două etape: * etapa eliminatorie, fără punctaj, în care sunt verificate dosarele depuse de către solicitanți; * etapa de evaluare, pe bază de punctaj,  care se realizează doar pentru acele programe care au promovat etapa eliminatorie.

Proiectul a fost adoptat cu unanimitate de voturi.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentBilanț Coronavirus 31 mai: 153 de noi infectări, 36 de decese
Articolul următorDeși se afla în carantină, după ce a consumat câteva pahare de alcool a ieșit să se plimbe cu mașina