Consiliul Judeţean Brăila a primit acordul din partea Companiei Naţionale de Investiţii privind finanţarea construirii unei Săli Polivalente multifuncţionale la ieșirea din municipiul Brăila către Galaţi, pe un teren preluat de CJ Brăila de la Primăria Brăila. Noua Sala Polivalentă ar urma să aibă o capacitate de 4.000 de locuri.

„Am făcut o cerere la CNI pentru construirea unei noi Săli Polivalente şi ne-a fost aprobată. Sala Polivalentă va fi construită pe un teren care a fost preluat de Consiliul Judeţean de la Primăria municipiului Brăila. Vom începe întocmirea documentaţiei necesare şi sperăm ca, anul viitor, să putem preda amplasamentul către CNI, ca să se apuce efectiv de proiect. Ne bucură foarte mult că vom avea un asemenea obiectiv şi vrem să investim în continuare în sportul de performanţă. În această sala vor putea fi practicate toate sporturile, dar vor putea fi organizate şi alte evenimente, inclusiv concerte”, a declarat președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac.

Noua construcţie va fi amplasată pe şoseaua Dig Brăila-Galaţi, la ieşirea din municipiul Brăila, terenul pe care va fi construită, în suprafaţă de peste 78.000 mp, fiind transferat, din proprietatea municipiului Brăila, în cea a Consiliului Judeţean.

Actuala Sala Polivalentă ”Danubius” din Brăila a fost construită în anul 1975, are o suprafaţă de 3.000 mp şi o capacitate de 2.000 de locuri.

Sursa: Realitatea de Braila